The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

UCIMR anunță deschiderea înscrierilor la cea de-a XXI-a ediție a Academiei ICon Arts Transilvania

Articol / 28 Feb 2023 / Andra Mihai
  • UCIMR anunță deschiderea înscrierilor la cea de-a XXI-a ediție a  Academiei ICon Arts Transilvania
1/1
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță deschiderea înscrierilor la cea de-a XXI-a ediție a Academiei ICon Arts Transilvania, unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate muzicii clasice, jazz și celor mai efervescente creații din domeniul artelor contemporane, desfășurat în inima Transilvaniei. Timp de 17 zile, ediția ICon Arts din acest an își propune să reunească peste 120 de participați în comunele Richiș, Biertan și Moşna din județul Sibiu, care vor crea inspirați de vestigiile patrimoniului cultural local.

„ICon Arts este un festival care de fiecare dată a privit înainte, cu o viziune interdisciplinară, în care muzica a fost întotdeauna un liant între arte, comunitate și tehnologie, astfel că la a XXI-a aniversare, acesta are o nouă identitate vizuală. După ce în anul 2012 ICon Arts a prezentat prima lucrare de muzică contemporană cu elemente integrate de Realitate Augmentată din România, iar în 2015 a ajuns la noi audiențe internaționale transmițând prin live streaming o parte din concertele sale, în 2023 festivalul lansează o galerie unică de artă digitală, care servește drept modalitate de acces la evenimente. Ne-am propus să facem un arc peste timp și să aducem arta atât în Transilvania, cât și în blockchain, printr-o colecție aniversară de NFT-uri, în ediție limitată, special creată. Inspirate de tema reinventării, reflectată și la nivelul noii identități vizuale a proiectului, cele 20 de NFT-uri vor putea fi colecționate dar și folosite ca modalitate de acces la evenimentele ICon Arts și cele organizate de UCIMR în viitor, fiind un pașaport către o lume nouă, cu valoare atât economică, dar mai ales emoțională. Asocierea dintre arta performativă, cea muzicală și NFT-uri ni s-a părut naturală, deoarece sunt intangibile, unice și irepetabile, fiind o dovadă de autenticitate.” - Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural și Membru în Consiliul Director UCIMR

Academia ICon Arts Transilvania

În cadrul proiectului, se vor desfășura două sesiuni ale Academiei ICon Arts, dedicate studenților și elevilor care doresc să-și perfecționeze tehnica în materie de compoziție, interpretare solo și muzică de cameră. Timp de 9 zile, tinerii vor participa la master-class-urile de vioară, violoncel, flaut, canto, percuție și chitară, conduse de profesori renumiți din România, Marea Britanie, Grecia, Germania, Serbia și chiar Coreea de Sud, precum: Remus Azoiței, Andrei Ioniță, Diana Țugui, Florin Estefan, Alexandru Anastasiu, Ana Oltean, Cellia Costea, Cristian Hodrea, Costin Soare, Karen Jones, Ella Bokor, Ladislau Csendes, Dragan Djordjevic, Seung-Myeong Oh ori Sung Jin Kim. 

Rezidențele ICon Arts

Programele de rezidență artistică din cadrul ICon Arts sunt dedicate compozitorilor de muzică camerală - studenți sau elevi din școlile de muzică care doresc evolueze, precum și tinerilor cu vârste între 16 și 35 de ani, profesioniști sau amatori, cu minime cunoștințe în domeniul jazz-ului și dansului contemporan.

Festivalul ICon Arts

Eforturile tinerilor muzicieni pe parcursul programelor de formare vor fi încununate de susținerea concertelor programate pentru lunile iulie și august, în edificii de cult, instituții și chiar proprietăți private, dornice să găzduiască arta. Pe lângă cursanți, concertele din cadrul festivalului ICon Arts vor reuni și nume sonore din lumea muzicală, precum flautista Karen Jones (Royal Academy of Music – Londra), violoncelistul Andrei Ioniță (câștigătorul secțiunii Violoncel a Concursului Internațional „Ceaikovski” – 2015) și chitaristul Sung Jin Kim (Conservatorul Național de Muzică din Coreea de Sud) - invitați noi ai acestei ediții, care vor susține concerte atât la Sibiu cât și în localitățile învecinate.

Înscrierile la ICon Arts se pot face prin achiziționarea până la 15 iunie a unuia dintre cele 3 pachete disponibile, de 1.000, 3.000 sau 3.500 lei, cel din urmă incluzând accesul la sesiuni de formare, cazare, masă și accesul la evenimentele UCIMR pe bază de NFT, iar biletele vor fi puse în curând în vânzare pe website-ul oficial al festivalului.

Pe lângă Festivalul ICon Arts, anul acesta, UCIMR organizează evenimentele emblematice cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu, sau noul proiect MuziColine. Mai multe detalii puteți consulta pe website-urile ICon Arts și UCIMR.

***

Despre UCIMR

Fondată în anul 1995, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.