The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vița de Vie, Horia Brenciu și Smiley, cap de afiș la a doua ediție MIEZ Festival București

Articol / 30 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Vița de Vie, Horia Brenciu și Smiley, cap de afiș la a doua ediție MIEZ Festival București
1/1
Vor fi trei zile de spectacole fusion și ateliere de arte vizuale 100% românești.
 
După succesul înregistrat la prima ediție, organizatorii MIEZ, singurul festival 100% românesc, anunță artiștii și trupele ce vor concerta în cele trei zile în care va fi celebrată diversitatea muzicii autohtone, eveniment ce va avea loc la Verde Stop Arena București, în perioada 19-21 mai. Astfel, festivalul va aduce pe aceeași scenă unele dintre cele mai apreciate nume din industria românească de divertisment și cultură, într-o serie de show-uri inedite reflectând un mix unic de genuri și stiluri muzicale. 

Vineri, 19 mai, publicul se va întâlni cu Vița De Vie, Bosquito și Paulina, organizatorii urmând a anunța invitatul special al serii în cel mai scurt timp. Sâmbătă, pe scena MIEZ Festival vor urca Smiley, Mihai Mărgineanu și Banda, Vunk și Byron, iar pentru duminică, 21 mai, sunt anunțați Horia Brenciu, White Mahala, Simion Bogdan Mihai și The Speakers. 

Conceput ca un eveniment la intersecția dintre cultură, artă și divertisment, Festivalul MIEZ le propune spectatorilor, pe lângă artiști ce abordează genuri muzicale diferite, și activități inedite din sfera artelor vizuale: ateliere de creație, instalații de artă. Tocmai de aceea, evenimentul se adresează unui public eterogen, cu preocupări și preferințe culturale diverse, din categorii sociale și de vârstă diferite, pe care îl invită să trăiască o experiență autentică și complexă. 

"Încă de la bun început ne-am propus să promovăm nu doar artiștii români, ci și formele de expresie culturală care ne definesc ca popor: olăritul, țesutul, arta teatrală etc. De aceea, Festivalul MIEZ exprimă, în esență, <<miezul>> a ceea ce are mai frumos de oferit cultura autohtonă, de la muzică la arte vizuale", afirmă Jiji Lazăr, organizator al evenimentului.

Prima ediție a MIEZ Festival a avut loc în 2022, în Capitală, când, timp de trei zile, au concertat 15 artiști și trupe în fața unui public format din peste 7.000 de persoane. Printre cei care au susținut show-uri live s-au numărat Paraziții, Vama, Șuie Paparude, Damian Drăghici și mulți alții.

Detalii acces și bilete la Miez 2023
Locul de desfășurare a festivalului este Verde Stop Arena București (strada Barbu Văcărescu, 162-164).
Preț Abonament Prima strigare   95 lei + taxe (SOLD OUT)
Preț Abonament A doua strigare 129 lei + taxe
Abonamentele pot fi achiziționate de pe Bilete.ro

Va exista și o zonă de food unde cei prezenți vor putea degusta bucate alese de la Holy Crepes, Buzz Burger, Yoyo Burger, Gyros Mania, Italian Job, Mizilicuri și Cafeneta. 

***

Parteneri și Sponsori
Principalul partener și sponsor al festivalului este UniCredit Bank. 

MIEZ Festival este organizat de Jevents & Bazar Production. 

Bazar Production este lider în România în producția și managementul evenimentelor. Povestea a început în anul 2000, când a organizat  primele evenimente de muzică electronică din România. Cu peste 1.000 de show-uri în țară și în străinătate și peste 1 milion de participanți unici, Bazar Production deține un portofoliu variat de branduri și concepte de eveniment: MIEZ Festival, Fall in Love Festival, The Mission, them și aLive Concerts.

Jevents este cunoscut pentru brandurile sale Made in Romanyeah, Funk Rock Hotel, Radio Music TV, Jelectro.

Parteneri Media: Radio Guerrilla

Detalii pe: Website | Instagram | Facebook | Tik Tok