The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Zeci de spectacole, workshopuri și invitați speciali la a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”

Articol / 13 Oct 2023 / Andra Mihai
  • Zeci de spectacole, workshopuri și invitați speciali la a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”
1/1
Sectorul 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” organizează, în luna noiembrie cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile, publicul fiind invitat să vizioneze spectacole și recitaluri de excepție.Festivalul se va desfășura în perioada 06 - 09 noiembrie 2023 la Sala Rapsodia, din Strada Lipscani, nr. 53, și va reuni o serie amplă de spectacole puse în scenă de studenți și elevi atât din București cât și din țară, dar și workshop-uri și spectacole de teatru cu invitați speciali și actori consacrați ai scenei de teatru românesc.

Înscrierile în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” se pot face până pe 20 octombrie 2023. Elevii și studenții care vor să participe în cadrul festivalului pot trimite fișa de înscriere completată, însoțită de patru fotografii relevante și o filmare de maximum cinci minute cu o reprezentație artistică, la adresa de e-mail inscrieri@cultural5.ro.

Elevii pot participa la concursul din cadrul festivalului în formula de trupă de teatru. Vor intra în competiție trupele selecționate în urma preselecției. Fiecare instituție de învățământ sau școală de teatru poate fi reprezentată de o singură trupă. Fiecare coordonator poate participa în concurs cu o singură trupă de teatru.

Studenții pot participa la secțiunea individual cu Monolog / one-man show / one-woman show cu o durată de maximum 20 minute, incluzând montare și demontare. Vor intra în competiție studenții selecționați în urma preselecției.

În cadrul edițiilor anterioare, festivalul a găzduit un număr de peste 1.000 de elevi și studenți participanți din București, Brașov, Iași, Constanța, Năvodari, Târgu-Mureș și Botoșani, precum și spectacole invitate marca Teatrul Dramaturgilor Români, UNATC, Teatrul Excelsior, Universitatea Hyperion, Universitatea Națională de Arte George Enescu etc.

De-a lungul timpului festivalul a găzduit și  personalități de excepție din lumea artistică,  dintre care: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Horațiu Mălăele, Marius Bodochi, Monica Anghel, Ludmila Patlanjoglu, Mircea Rusu, Aylin Cadâr, Lari Giorgescu și Adi Nour.

De asemenea, în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” performanțele participanților vor fi apreciate de un juriu format din trei personalități ale teatrului românesc, iar în urma punctajelor stabilite, se vor acorda premii fiecărei categorii (Marele Trofeu Ștefan Iordache, Premiul I, Premiul al II-lea, Premiul al III-lea).

***

Regulamentul oficial și detaliile de înscriere pot fi găsite și consultate pe site-ul cultural5.ro sau aici.

Festivalul Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” este un proiect cultural-educativ inițiat în 2019, menit să susțină și să valorifice potențialul artistic al tinerilor, să le stimuleze creativitatea, inovația și spiritul de competiție, implicându-i în viața culturală.

Plăcut de: Radio Guerrilla.

Parteneri media: Radio România Cultural, IQADS, SMARK, BookHub, The Institute, Modernism.ro

Festivalul Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache” este organizat de Sectorul 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache”.

***

Despre Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordahe”

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” este o instituție publică de cultură cu personalitate juridică, având calitatea de ordonator terțiar de credite, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Sectorului 5, finanțată de la bugetul local.