The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bianca Dumitrașcu, Laura Nedelschi și Mihai Gongu vor fi jurați la ADC*E Awards 2020

Articol / 03 Noi 2020 /
  • Bianca Dumitrașcu, Laura Nedelschi și Mihai Gongu vor fi jurați la ADC*E Awards 2020Juriul ADCE 2020
1/1
Bianca Dumitrașcu, Laura Nedelschi și Mihai Gongu, membri ADC*RO, vor participa online la jurizarea proiectelor înscrise la cea de-a 29-a ediție ADC*E Awards. Anul acesta Overall Jury President va fi tot un membru ADC*RO și anume Adrian Boțan, Global Chief Creative Officer la McCann Worldwide.

ADC*E Awards este singura competiție internațională care reunește cele mai bune campanii și proiecte de design din Europa, oferindu-le vizibilitate și promovare la nivel internațional. Înscrierile sunt posibile exclusiv în baza recunoașterii obținute la competițiile locale.

Adaptându-se schimbărilor acestui an aduse de pandemia de Covid-19, ADC*E continuă să celebreze creativitatea, acum mai importantă ca oricând, menținând tradiția începută încă din 1990. Jurizarea proiectelor va avea astfel loc online în perioada 11-15 decembrie, cu o posibilă excepție a câtorva categorii din secțiunea de Graphic Design, care s-ar putea desfășura offline, la Barcelona. Câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 17 decembrie 2020.

Un juriu format din 63 de membri, selectați din 23 de țări europene, vor evalua cele mai bune lucrări înscrise la ADC*E Awards în categoriile: Film & Radio, Print & Outdoor, Interactive & Mobile, Design, Brand Experience și Integrated & Innovation.

„ADC Europe Awards este un festival definitoriu pentru industria de design și comunicare din Europa și sunt onorată să fac parte din juriul categoriei de Design. Chiar dacă nu putem face asta de la Barcelona, aștept cu nerăbdare să văd care au fost soluțiile de design ale acestui an extrem de provocator. Un alt interes al meu ar fi să urmăresc felul în care se definesc stilurile de design în funcție de cultură și regiune. Abia aștept!”, declară Bianca Dumitrașcu, Graphic & Type Designer la Ampersand Studio, care jurizează anul acesta categoria de Design.



„Se numește Art Directors Club pentru că așa ne-am obișnuit, dar a fost dintotdeauna Problem Solvers Club. Mă onorează să am șansa de a dezbate alături de oameni pe care îi admir, creativitate ce rezolvă briliant probleme de marketing, de business sau sociale în, probabil, cel mai problematic an din istoria recentă. Trăim vremuri interesante, dar calm seas have never made good sailors, așa că aleg să fiu optimist.Cred că omenirea va fi nevoită prin această experiență să învețe și să evolueze în ritm mult mai rapid.”, ne împărtășește Mihai Gongu, Executive Creative Director SEE la Cheil | Centrade, parte din juriul categoriei Film & Audio.



„Mă bucur să fac parte din nou din juriul ADCE - mai ales pentru că anul ăsta juriul e și condus de un român! Voi fi pentru al doilea an consecutiv parte din juriul categoriei de Integrated & Innovation, categorie grea și frumoasă, care ține ochii pe direcția și viitorul comunicării de la nivel european. Ce mi se pare că e foarte important - și mă regăsesc mult în aspectul ăsta - e faptul că reprezintă o categorie cu profunde aspecte etice. De la o integrare corectă la nivel de business și utilizare de resurse, până la inovație cu relevanță reală și umanitate. Spor la treabă să avem!”, ne-a transmis Laura Nedelschi, Independent Creative Director, care jurizează categoria Integrated & Innovation.



Competiția ADC*E Awards face parte dintr-o serie de evenimente creative dezvoltate în cadrul ADCE European Creativity Festival și urmărește să prezinte creativi pregătiți să demonstreze că această industrie va rămâne în istorie pentru ideile și impactul pozitiv asupra societății, punând astfel bazele unui viitor mai bun.

Într-un moment crucial pentru branduri, în care au oportunitatea de a aborda unele dintre cele mai mari provocări la nivel mondial, ADCE European Creativity Festival se desfășoară sub tema Prototyping brands for a new era - așa cum accentuează Steve Vranakis, ADCE Festival Curator & CCO, Greece Government.

ADCE European Creativity Festivalse va desfășura în perioada 6-7 noiembrie și va cuprinde numeroase workshopuri și conferințe susținute online, urmate apoi de competițiile tradiționale dedicate tinerilor creativi și creativității în general.

Formatul ediției de anul acesta poartă numele The Festival of Festivals și își propune crearea unui spațiu colectiv și interactiv co-organizat de cluburile ADC locale, care să unească întreaga comunitate creativă europeană.