The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ce noutăți aduce EFFIE 2023?

Articol / 07 Feb 2023 / Andra Mihai
  • Ce noutăți aduce EFFIE 2023?
1/1
EFFIE Awards Romania 2023 aduce câteva noutăți importante în această ediție specială celebrând 20 de ani de experiență, excelență și creativitate în industria românească de marketing și comunicare. Pe 6 Februarie dăm startul competiției și deschidem înscrierile!

Ce se schimbă la nivelul categoriilor?

Anul acesta, EFFIE 2023 include câteva adăugări și schimbări la nivelul categoriilor, inspirate de constanta evoluție a industriei marcom în România. Acestea includ:

·         Adăugate: 2 noi Categorii de Bază: NEW PRODUCT OR SERVICE – LINE EXTENSION și GOVERNMENT & PUBLIC SERVICE;

·         Adăugate: 3 noi Categorii Speciale: DATA-DRIVEN (Media), MEDIA INNOVATION (Media) și POSITIVE CHANGE SOCIAL GOOD – DIVERSITY, EQUITY & INCLUSION (Positive Change);

·         Categoria deja existentă BRAND EXPERIENCE va fi redenumită în EXPERIENTIAL MARKETING;

Mai multe informații despre definițiile noilor categorii, ori definițiile actualizate pentru categoriile deja existente, poți afla aici.

Schimbări la formularele de înscriere

Formularele de înscriere pentru această ediție (atât cel clasic cât și cel pentru categoria SUSTAINED SUCCESS) vor primi câteva mici actualizări pentru o experiență îmbunătățită.

·         Se va mări numărul de cuvinte permise la nivelul majorității secțiunilor;

·         Descrierea audienței (AUDIENCE) va fi mutată în secțiunea 2;

·         Secțiunea 3 va fi extinsă, incluzând 3 „sub-secțiuni”;

·         Vor putea fi incluse elemente vizuale precum grafice, diagrame și poze, în toate cele 4 secțiuni ale formularului de înscriere;

·         Secțiunile 2 și 3 vor fi ușor redenumite;

·         Unele întrebări vor fi repartizate pe mai multe etape;

·         Vor exista doar două opțiuni pentru permisiunea de publicare: „Publish as submitted” și „Publish an edited version”.

Informații mai pe larg se pot regăsi aici.

Ce se schimbă la procesul de jurizare?

Procesul de jurizare va fi păstrat aproape identic cu iterația anului precedent, cu excepția unor mici schimbări calitative la nivelul Rundei 1 de jurizare, inspirate de sugestiile oferite de către jurații de anul trecut. Aceste schimbări sunt:

·         Jurizarea în runda 1 va dura 10 zile în total, având loc în timpul liber al juraților;
·         La finalul celor 10 zile se va organiza o discuție moderată structurată caz cu caz;
·         Durata acestei discuții va rămâne aceeași: maxim 3 ore.

Mai multe despre procesul de jurizare aici.
 
Calendarul EFFIE 2023

EFFIE 2023 dă startul înscrierilor pe 6 Februarie, iar perioada de înregistrare va avea loc între 6 Februarie și 13 Aprilie. Mai multe informații despre calendarul EFFIE 2023 vor fi împărtășite curând. Mult noroc!

***

Mulțumiri partenerilor media: ProTV, IQ Ads, Smark, Pagina de Media, The Institute precum și tuturor celorlalți parteneri care se vor alătura pe parcursul desfășurării competiției.

Află mai multe aici:

| Website  | Facebook | Linkedin 

***

Despre EFFIE Awards

EFFIE Awards este un festival internațional sub licența EFFIE Worldwide, Inc. EFFIE Awards a fost lansat în 1968, în SUA. Romanian EFFIE Awards este un eveniment de marcă al industriei de marketing și comunicare, organizat de International Advertising Association Romania (IAA România), în parteneriat cu Uniunea Agențiilor de Publicitate din România (UAPR).