The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul Shakespeare, în campania online Dreptul La Replică Pentru Craiova

News / 28 Apr 2016 / Alice Ferentz
  • Festivalul Shakespeare, în campania online Dreptul La Replică Pentru CraiovaBogdan Danescu
  • Festivalul Shakespeare, în campania online Dreptul La Replică Pentru Craiova
  • Festivalul Shakespeare, în campania online Dreptul La Replică Pentru Craiova
  • Festivalul Shakespeare, în campania online Dreptul La Replică Pentru Craiova
  • Festivalul Shakespeare, în campania online Dreptul La Replică Pentru CraiovaBogdan Cristel
1/5
De pe 14 pe 23 aprilie a avut loc la Craiova cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Shakespeare, cu trupe invitate de pe 4 continente, care au pus în scenă 46 de spectacole de teatru, dans în aer, acrobații și concerte.

BCR, sponsor al festivalului încă de la prima ediție, a creat o campanie de susținere și un call to action către presa din România, cu ajutorul creativ al agenției de publicitate Cohn&Jansen JWT, în contextul în care, de-a lungul anilor, presa a fost mai atentă la rivalitățile dintre clanuri, la răfuielile în plină stradă sau la alte subiecte de „scandal”, din Cetatea Băniei. Campania a fost oferită craiovenilor ca un instrument cu ajutorul cărora ei să ceară Dreptul la Replică pentru Craiova: "Festivalul Internațional Shakespeare este genul de dramă de la Craiova despre care ne dorim să se scrie. Invităm presa din România ca în perioada celei de-a X-a ediții să fie alături de noi."

Inițiativa s-a bucurat de susținerea celei mai mari comunități de craioveni de pe Facebook, Craiova Cetatea Băniei, vizualurile provocând mii de reacții și fiind distribuite masiv, în numai câteva zile, atât de craioveni, cât și de actori, regizori, autorități și alte personalități din domeniul cultural sau de către presă și bloggeri. 

Drept la replică pentru Craiova” a fost un manifest despre importanța echilibrării focusului între știrile considerate “serioase”, din domeniul politic sau social, și știrile culturale, deseori preluate de presa românească la capitolul “Altele” sau “Divertisment”. Cultura are nevoie de parteneri dinamici, fie că aceștia sunt comunitățile online care iau atitudine, fie că sunt canalele media care se implică activ în acoperirea știrilor și duc mai departe mesajele către audiențele lor. Din păcate, subiectele culturale sunt, deseori, Cenușărese în presa națională. Ca și cum am fi cu toții adepți ai esteticii urâtului, ne place mai mult drama din stradă decât cea de pe scenă, singura care ne mai poate salva de noi înșine prin ceea ce grecii numeau catharsis.Cornelia Pleșoianu, Head of BTL Department, BCR

Am pornit de la o realitate - lipsa de vizibilitate în presă a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova - și de la nevoia de a aduce o nouă pespectivă asupra acestui oraș, despre care, ani de-a rândul, s-a scris mai mult de rău decât de bine. Orice inițiativă pozitivă, orice act cultural din Bănie intră automat într-un con de umbră din această cauză. Este incredibil cum o percepție negativă asupra unui oraș poate să afecteze credibilitatea unui Festival de o asemenea anvergură. Am dorit să corectăm această percepție greșită asupra Craiovei și să dăm dreptul la replică acestui oraș, prin vocea celor mai afectați de ceea ce se scrie, craiovenii. Mulțumim comunității Craiova Cetatea Băniei și mulțumim Shakespeare că ești atemporal.Felicia Stoica, Senior Copywriter Cohn&Jansen JWT

O campanie de susținere și un call to action inițiate pe Facebook reprezintă un semnal clar că implicarea comunităților din social media poate să atragă atenția unei audiențe numeroase, uneori chiar la fel de numeroase ca și canalele media tradiționale. Campania și rezultatele ei sunt un pretext bun să vorbim despre puterea de diseminare a comunităților din social media, care transformă fiecare utilizator într-un vehicul media pentru audiența lui (cu atât mai extinsă cu cât persoana respectivă e un influencer în domeniul său): prieteni, prieteni ai prietenilor, follower-i. Rezultatele au venit firesc, organic, fără niciun fel de investiție media. Din analizele noastre, campania a atins peste 350.000 de oameni, 50.000 implicându-se activ prin comentarii, share-uri și like-uri.Arina Stoenică, Account Director Cohn&Jansen JWT