The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Throwback [2001//2002]

Articol / 28 Iul 2020 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Throwback [2001//2002]
  • Internetics Throwback [2001//2002]Andrei Bortun, Fondator Internetics
  • Internetics Throwback [2001//2002]Conferinta de Presa: Start inscrieri Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Conferinta de Presa: Start inscrieri Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]George Vintila, MC gala Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2001
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2002
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2002
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2002
  • Internetics Throwback [2001//2002]Gala de Premiere Internetics 2002
1/14
Anul acesta Internetics împlinește #20deani de activitate, motiv pentru care ne logăm la serverul cu amintiri și pregătim o serie de articole #throwback despre fiecare dintre cele 19 ediții de până acum, în timp ce o pregatim pe cea aniversară cu numărul 20. Începem așadar o numărătoare inversă… atipică.


2001://INTERNETICS

În anul 2001 a avut loc prima ediție a competiției Internetics, când în România abia începea conturarea unei industrii de online. Pe atunci nu exista încă Facebook, Google abia se înființase de 3 ani și, cu toate acestea, domeniul digital se dezvolta rapid și devenea o nouă piață plină de oportunități. Atunci a apărut și nevoia unui festival care să încurajeze folosirea online-ului într-un mix de creativitate şi abordare strategicǎ: Internetics.



Înscrierea și jurizarea proiectelor au avut loc în online încă de la prima ediție. Printre participanți s-au aflat companii de software, agenții de publicitate (atunci, departamentul purta numele de „creație web”), agenții de web design și web developeri independenți, dar și companii axate pe business online.

Internetics avea rolul să premieze cele mai bune website-uri românești sau realizate de români, iar prima ediție a reușit să adune peste 600 de site-uri înscrise în competiție. 



Și sistemul de jurizare se desfășura diferit: prin notarea fiecărei înscrieri cu o notă de la 1 la 5, păstrând apoi în fiecare dintre cele 14 categorii maximum 10 proiecte finaliste. Gala de premiere sărbătorea la final câștigătorii pentru: Cel mai bun site B2B · Cel mai bun site de afaceri internaționale · Cel mai bun site B2C · Cel mai bun site financiar · Cel mai bun site de joburi · Cel mai bun magazin virtual · Cel mai bun branding · Cea mai bună campanie de advertising online · Cel mai bun site de știri · Cel mai bun site personal · Cel mai bun site comunitar sau de grup · Cel mai neconvențional site · Cel mai bun site de umor.

Pe atunci idealul erei digitale îl întâlneam în filme precum Matrix – care a și devenit inspirația Galei din 2001. George Vintilă a preluat complet rolul de mesager al digitalului și a prezentat prima ediție Internetics îmbrăcat în costumul specific personajelor din Matrix.



În final, evenimentul de premiere a reușit să adune foarte mulți reprezentanți ai industriei de online devenind astfel un mare spațiu de networking în care noile trenduri au fost dezbătute și premianții felicitați. În 2001 marele premiu al competiției: „Cel mai bun creator de web design al anului 2001” a fost câștigat de Green Pixel și Internetics a încheiat cu succes o primă treaptă în drumul recunoașterii inteligenței artificiale și premierii domeniului digital.





2002://INTERNETICS

A doua ediție a adus deja schimbări în structura competiției, ținând pasul cu dinamica domeniului digital. Online-ul era în continuă schimbare și astfel Internetics și-a propus să se adapteze inovațiilor pentru a-și păstra misiunea de recompensare a excelenței în webdesign, mai ales că prima ediție reușise deja să configureze o ierarhie a domeniului.



Internetics 2002 s-a conturat în jurul a două mari capitole: Online & Offline.
Online: competiția pentru alegerea celor mai bune site-uri românești.
Offline: seminarii dedicate web-ului românesc și gala de premiere.

A doua ediție aduce în plus o serie de seminarii pentru înțelegerea modului în care funcționează și evoluează conținutul electronic în România și oportunitățile aduse de mediul online. Categoriile competiției se restructurează în: Afaceri · Artă și cultură · Cariere · Comerț · Divertisment · Educație și știință · Guvernământ · Lifestyle · Mass-media · Personal · De prezentare · Societate civilă · Sport · Portal.



Tot atunci apar și primele premii speciale ale competiției: „Cea mai creativă campanie de publicitate", „Cea mai inovativă utilizare a tehnologiei", „Cel mai neconvențional website" și „Cea mai semnificativă contribuție la dezvoltarea Internetului în România". Iar Marele Premiu al festivalului - „Cel mai bun web designer al anului 2002" - a fost câștigat de Webstyler.



Scanăm în continuare poze și revenim curând cu următorul #throwback despre următoarele ediții Internetics. 

Anul acesta Internetics marchează 20 de ani de competiţie și de premiere a inteligenţei digitale şi excelenţei în comunicarea online, contribuind pe parcursul acestor ani la creşterea şi dezvoltarea industriei. Înscrierile sunt deschise până pe 27 august 2020.

Gala de premiere Internetics 2020 va avea loc în luna octombrie, în format online. Detaliile vor fi comunicate în curând.
Internetics 2020 este un proiect The Institute, cu partener principal UniCredit Bank şi susţinut de IQOS, Absolut şi YouTube.

Get ready for #Internetics2020!