The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016

Articol / 16 Mai 2016 /
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
  • O seară creativă la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016
1/11
Cea de-a șaptea ediție Noaptea Agențiilor de Publicitate este parte anul acesta din cadrul circuitului Romanian Design Week (20 mai- 5 iunie).  
Evenimentul va avea loc joi, 26 mai, începând cu ora 20:00. Evenimentul face parte din seria Nopțile Industriilor Creative, marca The Institute, care ȋși propune să promoveze industrii creative din România. Seria va fi continuată anul acesta cu Noaptea Studiourilor de Arhitectură (ce va avea loc pe data de 2 iunie).




Mullen Lowe
Meet a different kind of beast
Str. Grigore Alexandru, nr. 87-89, Metropolis Bravo, Bucureşti

Vino pe 26 mai să cunoști o nouă specie creativă, să vezi și să nu-ți vină să crezi ce se poate face cu cerneală. De ce tocmai cerneală? Pentru că cerneala este esență de idei, iar nouă ne curge prin vene. Află cum ne așternem ideile pe hârtie, apoi pe TV, pe OOH, pe print și uneori chiar online. Iar dacă ai și tu idei neasemuite, ia condeiul în mână și desenează, scrie sau pictează.
Te așteptăm de la 20:00, pe Grigore Alexandrescu 89-97 cu muzică, bere, oameni cool și multă cerneală neagră.

MullenLowe Profero
Ink creates, digital conects
Str. Grigore Alexandru, nr. 87-89, Metropolis Bravo, Bucureşti

Ce legătură este între cerneală și digital? Vino pe 26 mai la sediul nostru și află. Îți vom arăta cum gândim offline și creăm online, iar apoi, dacă te simți inspirat, te lăsăm să desenezi, să pictezi, să scrii sau te digitalizezi.
Începând cu ora 20:00, pe strada Grigore Alexandrescu nr. 89-97, cerneala va fi neagră, uneori galbenă, băuturile vor fi delicioase, oamenii minunați, conversațiile spumoase, iar muzica încântatătoare.

 
Media Events
Design is everywhere
Str. Mătăsari, nr. 21, Bucureşti

6 lucruri de făcut și văzut la Media Events : ateliere Creative Arts, rețetele Adrianei (http://cristisiadriana.ro/retete/), proiectul Cristina Mihaela Rădulescu expune proiectul "Crezi că tu vânezi branduri și promoții?", demonstraţie de pictură în cafea și degustare de ceai, expoziție de costume Creative Arts.

Nuevo
Hungry Creatives / Food meets co
lor
Calea Vitan, nr. 23 C, Bucharest

Omul de publicitate este ca un bucătar. Nu chiar chef, dar îndeajuns de pregătit încât să facă un fel de mâncare delicios. Când primește brieful, primește de fapt o comandă de mâncare de la client. Ca să iasă treaba bună, urmărește rețeta strategiei și apoi condimentează totul cu niște creativitate și culoare. La final, campania este servită pe farfuria consumatorului.
Noi, cei de la Nuevo, admitem că suntem Hungry Creatives. Nu numai că ne place să preparăm campanii, dar ne place să devorăm un design arătos sau un print delicios.


Pastel

Ziua Pastel de Noaptea Agențiilor
Str. Constantin Marinescu, nr. 33B, Bucureşti

La 10 ani, îți prezentăm cele 10 fațete ale designului @pastel
De Noaptea Agențiilor, pastel are petrecere aniversară de 10 ani! Te așteptăm să sărbatorim împreună și să descoperi cele 10 fațete ale design-ului, așa cum îl experimentăm la noi în agenție. Vei trăi experiențe legate de volum și proporții, te vei juca cu liniile, vei interacționa cu font-uri și vei fi uimit de contraste.
Petrecerea de 10 ani pastel este locul unde designul pulsează pe ritmul culorilor și dansează pe sunetul formelor. Și, pe toată durata serii, pastel este locul unde 10 ani de experiențe se transformă în 10 moduri în care vei experimenta design-ul.


SCG - Smart Corporation Group
Rewind to the 90’s
Str. Semicercului, nr. 4, Bucureşti

Anii '90 în România. Design şi publicitate imediat după Revoluţie. Paşi de pitic sau de uriaş? Ce însemna designul, cum arătau reclamele într-o piaţă proaspăt deschisă? Cum văd juniorii industriei creative de azi atmosfera de atunci? Încercăm să răspundem acestor întrebări cu ajutorul unor activităţi caracteristice decadei, într-un cadru de petrecere "back in time": muzică pe casetofon, oracol de completat, sifon cu sirop, aperitive old school etc. Punem vizitatorii faţă în faţă cu designul din anii '90, pentru a stârni nostalgia celor mai în vârstă şi curiozitatea celor mai tineri.


Minio Studio
Minio Technology

Str. Alizeului, nr. 3, Bucureşti

Evenimentul își propune să își ducă oaspeții în viitor, căci vor descoperi tehnologii spectaculoase: o imprimantă 3D, printuri invizibile, o cabină de Gifuri 3D, dar și portrete 3D. Vizitatorii vor putea intra în pielea unor personaje, în cadrul Studioului de Animație.

Erka Synergy Communication

Spune şi tu DADA
Şos. Nordului, nr. 94 F, Bucureşti

Invitații vor descoperi o agenție de publicitate în stil DADA-ist. În timpul serii va exista un moment în care arta și designul se vor îmbina și pereții din curtea interioară vor fi transformați de către un artist grafic a cărui operă se va potrivi perfect cu tot contextul de amenajare al curții, în stil DADA-ist.
În unul dintre birouri sau în curte va fi organizată o mică expoziție de obiecte din hârtie, materialul primordial în DADA-ism.

Business Results by Smart Ideas
Make your own design
Str. Capitan Gheorghe Bulugea, nr.6, Bucureşti

Conceptul creativ "Make Your Own Design" va da frâu liber fiecărui vizitator să-şi exprime talentul sub cât mai multe forme posibile: desen pe tricouri, pictură pe pereţi, design gastronomic, design de cocktailuri, design al accesoriilor.
Activitatea cea mai atractivă va fi pictura pe pereţi. Vor fi puși la bătaie pereţii de pe scara clădirii şi vizitatorii îi vor putea colora după cum le va fi inspirația.

FCB Bucureşti
Blank
Str. Barbu Vacarescu, nr. 137A, Bucureşti

FCB Bucharest organizează petrecerea cu tema “blank”. Pereţii goi de ciment din birourile agenției aşteaptă oaspeții să îi coloreze. Sunt puse la dispoziţie stencils şi sprayuri.

thegroup
Structura echilibrului
Str. Praga, nr. 3, Bucureşti

Un design unic pentru o mică demonstrație: o colecție limitată de postere al căror centru de greutate nu este în centru, așa cum s-ar aștepta toată lumea, ci înspre margine. Oamenii sunt îndemnați să-i testeze echilibrul chiar în vârful degetului lor.
Pentru a duce lucrurile mai departe, invitații vor avea șansa de a interpreta cum vor echilibrul. Pentru asta, gazdele au pregătit o serie de instalații care trebuie completate cu piese din burete negru de diferite forme. Fiecare trebuie să așeze câte o piesă după bunul plac, atât timp cât stă în echilibru. Rezultatul? O mulțime de instalații unice, perfect echilibrate, care rămân pe terasa thegroup
 

Aici
puteti accesa harta cu toate agențiile participante la Noaptea Agențiilor de Publicitate 2016.


Partenerii Nopților Industriilor Creative sunt UniCredit Bank, Absolut și Grolsch.

Noaptea Agențiilor de Publicitate este susținută și de ADC România.