The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PROGRAM RDW//25 MAI

Articol / 25 Mai 2017 / INSTITUTE.RO
  • PROGRAM RDW//25 MAI
  • PROGRAM RDW//25 MAI
  • PROGRAM RDW//25 MAI
  • PROGRAM RDW//25 MAI
1/4
Urban Talk Pup-Up: Design thinking pentru rezolvarea problemelor conectate cu italizarea în comun a orașului
15.30 – 18.00
Spațiul central RDW@ Strada Grigore Cobălcescu 45
Urban INC îi invită pe creativii și stretgicii din spatele programelor ce impulsionează revitalizarea counităților și orașului la o discuție despre valoarea gândirii orientate către design pentru rezolvarea problemelor conectate cu utilizarea în comun a orașului
 
Noaptea Studiourilor de Arhitectură
20:00 – 00:00 
Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017 este un eveniment marca The Institute care își propune să promoveze industriile creative. Evenimentul implică studiourile de arhitectură din București într-o serie de evenimente interactive ce au loc simultan în sediile lor sau în spații conexe. Studiourile participante sunt : ADN Birou de Arhitectura, CASA ARHITECTURII –OAR București, CITY PROJECT, CUMULUS, HB Design Team, Ioka Design & Decoration, Latitudine 53 by Manasc Isac, Morphoza, Prodid- Laborator de arhitectură, Square One, Stardust Arhitects + Atelier Tron + Studio Mu, studio Est, Studio InSign, TWINS STUDIO și Wolfhouse Productions.

Expoziție de fotografie 
08.00 – 20.00
Artichoke Coffee Shop – Calea Victoriei 45, în Cartierul Creativ
Artichoke găzduiește o expozițe de ilustrații realizate de Diana Letzner alături de o instalație de design de produs realizată exclusiv din ambalaje reciclate din cafenea de către Atelierul de Hârtie
 
Săptămâna ușilor deschie
10.00 – 18.00
Str. Semicercului 1, în Cartierul Creativ
SoS lab își deschide o săptămână pentru toată lumea care dorește să cunoască universul creator al deignerului Carmen Secareanu și procesul prin care materialele se transformă în colecții
 
Instalart/Obiect/005
16.00 – 00.00
Eden Bistro – Calea Victoriei 107, în Cartierul Creativ
Design Thinking e subiectul. Future is a choice e tema adresată de Alexander Manu, profesor universitar OCAD Toronto, celor 10 trendsetteri români, arhitecți, designer, artiști vizuali. Instalațiile rezultate din această interacțiune vor fi expuse în timpul Romanian Design Week, la Eden.
 
Seara de Film UrbanEye
20:00 – 21:30
Apollo 111 Teatrul – Str. Actor  Ion Brezoianu, 23-25, la Palatul Universul,  în Cartierul Creativ
UrbanEye vă invită la o Seară de film la teatrul Apollo  111 pentru a descoperi designul de obiect, graphic , de arhitectură sau urban
 
Lansarea Colecției RDW Powered by ZOOT
19:00 – 00:00
Cabina de Fericire ZOOT Elisabeta – Bd.  Elisabeta, 40, în Cartierul Creativ
Evenimentul RDW Collection powered by ZOOT va prezenta selecția ZOOT de design de produs și va da ocazia designerilor participanți să discute cu audiența despre importanța designului în contextul alegerilor contemporane de lifestyle.

Export. Arhitectura spaniolă în străinătate
09.00 – 19.00
Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – Str. Academiei 18 – 20, parter
Expoziția prezintă o panoramă actuală a celor mai reprezentative proiecte de la terminalul maritim de la Yokohama de Zaera-Polo și Moussavi din 2002 până la renovarea Rijksmuseum de către Cruz și Ortiz în 2013
 
Argaetic Muralium: 1 week live
12.00 – 20.00
Imbold – Acuarela – Str. Polonă 40
Andrei Argaetic intervine pe un calcan de 30mp2 folosind culoare și vegetație, lemn, cuie, sfoară și alte materiale
 
Expoziția “Orașe în dialog: București - Viena”
10.00 – 18.00
Galeria creart – Piața Alexandru Lahovary 7
Orașe în dialog: București – Viena este un proiect expozițional, care își propune un tandem artistic româno-austriac . Expoziția va reuni lucrări care prezintă capitala României din perspectiva artistului austriac Judith Saupper și capitala Austriei din perspectiva artistului român Mara Trifu.
 
When South meets North
11.00 – 19.00
Design&After - Str. Mihai Eminescu 50-54
Showroom-ul Design&After devine locul de joacă al designerilor români. When South meets North este un exercițiu de imaginație și inspirație ce își propune să sublinieze versatilitatea obiectelor de design românesc
 
The Performers 
20:00 – 00: 00
DjSuperStore Showroom –Str. Școala Ciocanu, 3-5 
Muzica este probabil una dintre cele mai complexe forme de design. Sărbătorim designul românesc cu două acte LIVE susținute de două dintre cele mai cool proiecte muzicale românești ale momentului. 

Fusion Arts
09.00 - 18.00
Fusion Arts susține arta și designul românesc, transformând Palatul Noblese într-un hot spot al industriilor creative
 
Design ‘30
12.00 – 20.00
Galeria 15 Design – Str. Lipscani 63-65
Expoziția documentează existența activității de design industrial, vestimentar  și a designului graphic

Mimesis – Fotografie d Designer
18.20 – 23.00
Unteatru – Str. Sfinții Apostoli 44
Misiunea proiectului este de a portretiza 2 fațete ale relației Designer – Produs : Independența – designerul alături de produsul său; Simbioza – modul în care creatorul și produsul sunt interconectate.
LIVE ART -primului GIF UMAN.
 
Proiect de către Twins & Cristian Corvin
10.00 – 16.00
Twins Studio – Str. Silvestru 73
Twins Studio și Cristian Corvin Studio vă invită la atelierul de arhiectură și design. Pe lângă discuțiile despre tendințe în design și amenajări interioare, Miai și Corvin pregătesc și o super petrecere. Music, Dirinks, Design, Repeat. Dance, Drinks, Design, Repeat.
 
Gen Z ARTifcts
12.00 – 20.00
NeoGaleryShop – Str. CA Rosetti 24
Gen Z Artifacts este o platformă digitala interactivă, un concept de “arhivare” a experiențelor de interacțiune imersivă cu formele si artefactele civilizaței actuale. Îmbină conceptele de MUZEU CREATIV, expoziția virtuală, experiențe AR, platformă social, ca un deposit digital al ARTEFACTELOR EMOȚIONALE.

Tabara de design – Cernat & 100 & Transylvania
11.00 
Institutul Balassi – Str/ Gina Patrichi 8
Cele doua expoziții prezintă obiectele create de participanții la tabăra de design organizată de Pro Wood Regional Wood Cluster și o selecție de lucrări de design graphic realizate de artiști locali pentru câțiva producatori transilvăneni, reunite în două capsule, organizate de Săptamana Designului Sf. Gheorghe.
 
Expoziție Artofprotest
17.00 – 23.00
Apollo 111 - Palatul Universul – Str. Ion Brezoianu 23-25
Expoziția s-a născut în urma succesului proiectului artofprotest.ro – o galerie de artă digitală create de Mara Dănilă, cu peste 70 de lucrari ce au fost folosite în timpul protestelor anti corupție din februarie 2017
 
Diploma Selected
10.00 – 19.30
Mezanin, Palatul Universul, corp B, parter
Diploma Selected este o expozție capsulă care aduce în prim plan dialogul artistic între 13 profesioniști din industriile creative și 14 proaspăt absolvenți ai facultăților vocționale.
 
Expozitia ADCE România
17.00 – 23.00
Apollo Bar – Palatul Universul – Str. Ion Brezoianu 23 – 25
Expoziția reunește o parte dintre lucrările câștigătoare la ADC E Awards 2016 – o competiție anuală ce premiază cele mai bune idei la nivel European de publicitate și design.
 
Expoziția UYDA by Ubikubi
17.00 - 01.00
FIR Mad, Palatul Universul – Str. Brezoianu 23-25
Expoziția cuprinde planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în concursul de anul acesta – Ubikubi Yound Design Awards, dar și prototipurile proiectelor câștigătoare.