The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017

Articol / 13 Apr 2017 / INSTITUTE.RO
  • UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017Foto: Adi Bulboacă
  • UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017Civic Storytelling @ Urboteca
  • UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017Atelier Carmen Secăreanu
  • UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017Magazin Dizainăr
  • UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017Designeri și artiști la grătar
  • UPDATE: Programul Cartierului Creativ @RDW 2017Adrian Leonte
1/6
The Institute prezintă o primă imagine a viitorului Cartier Creativ al Bucureștiului, în perioada 20-28 mai, cu ocazia celei de-a cincea ediții a Romanian Design Week.
 
În timpul RDW 2017, CC va găzdui o serie de evenimente speciale, organizate pentru a oferi vizitatorilor o primă experiență în noua destinație bucureșteană, precum și conferințe și dezbateri ce vor aduce în discuție diverse modele de cartiere creative din lume, precum și scenarii posibile pentru dezvoltarea primului cartier creativ al Bucureștiului. 

În programul Cartierului Creativ, din cadrul RDW 2017
(pentru actualizarea și forma completă a programului, abonați-vă la newsletterul The Institute și descărcați aplicația de mobil RDW, începând cu 15 mai 2017)
 
 
Dezbateri și conferințe @ RDW Main Venue, Cobălcescu nr. 45
27-28 mai
Profesioniști români și străini vor prezenta exemple de cartiere creative și beneficiile acestora pentru orașele care au demarat acest tip de inițiativă. Întâlnirile vor fi un prilej de a discuta și stabili agenda Cartierului Creativ București, împreună cu administrația publică, locatarii cartierului, beneficiari.

Print Your Imagination 
Antalis
Apollo 111 Barul – Str. Actor Ion Brezoianu, 23 – 25, la Palatul Universul, în Cartierul Creativ 
22 mai // 18:00 - 20:00
În print, design grafic, design de obiect și packaging, aspectul hârtiei influențează conceptul: mesajul e mai relevant pe hârtie creativă. Trei invitați - the Paper Expert, the Paper Maker și the Paper User, un workshop-expoziție de hârtie creativă, o concluzie: alegerea hârtiei e un act de creație.

Expoziție de fotografie 
Artichoke Coffee Shop - Calea Victoriei, 45, în Cartierul Creativ  
20 – 28 mai // luni: 9:00 - 17:00 // marți – duminică: 8:00 - 20:00
Expoziție de fotografie care prezintă arhitectura socialist-modernistă din București alături de o instalație de design de produs realizată exclusiv din ambalaje reciclate din cafenea.
 
Atelier Carmen Secăreanu - Săptămâna ușilor deschise
Str. Semicercului, 1, în Cartierul Creativ  
20 – 28 mai // luni – vineri, 10:00 - 18:00 // sâmbătă – duminică, 12:00 - 18:00
SorS lab își deschide ușile o săptămână pentru toată lumea care dorește să cunoască universul creator al designerului Carmen Secăreanu și procesul prin care materialele se transformă în colecții. www.carmensecareanu.shop 

CreativeMornings Bucharest 
Talent Garden – Str. Actor Ion Brezoianu, 23-25, la Palatul Universul, în Cartierul Creativ 
26 mai // 8:30 - 10:00
Un mic dejun creativ alături de un artist local care vorbește despre rolul serendipității în procesul său de creație. Locurile sunt gratuite, dar limitate. Înscrierile se fac începând cu luni, 22 mai, de la ora 11:00 AM pe creativemornings.com/cities/buc  
 
Opening Night - Bulb 27 Noua Colecție 
Dizainăr concept-store & garden – Str. Puțul cu Plopi, 17, în Cartierul Creativ
24 mai // 18:00
După succesul primelor 3 colecții, Dizainăr concept-store vă așteaptă la lansarea celei mai noi colecții de corpuri de iluminat industriale Bulb 27. Foarte apreciate, lămpile Bulb27 se încadrează într-un stil retro cu ușoare influențe steampunk și au fost achiziționate, de-a lungul timpului, pentru localuri concept, spații expoziționale dintre cele mai neobișnuite sau spații de birouri ce au căutat să integreze diverse tipuri de instalații artistice în designul de interior.

Designeri și Artiști la Grătar 
Dizainăr concept-store & Acuarela Bistro
Dizainăr concept-store & garden – Str. Puțul cu Plopi, 17, în Cartierul Creativ
28 mai // 12:00 - 20:00 
Designeri și Artiști la Grătar este un eveniment cultural-gastronomic organizat cu scopul de a-i reuni pe creativii și iubitorii de creație din orice domeniu la un (aparent banal) grătar.
Grătarul este un element social-gastronomic adânc înrădăcinat în cultura și ADN-ul românului; nu trebuie exilat sau renegat din viața creativului contemporan, așa că Dizainăr concept-store & Acuarela Bistro s-au gândit să-l reinventeze și să invite și alți prieteni creativi.
De componeneta artistică se va ocupa Andrei Argaetic, ilustrator, curator și pasionat de lettering (www.argaetic.ro), iar componenta de design este în grija echipei Dizainăr, care curatoriază în prezent produse a peste 100 de designeri români.
Pe durata evenimentului Designeri și Artiști la Grătar vei putea beneficia de oferte speciale la produse pentru casă și accesorii create de designerii români și prezentate de magazinul Dizainăr

Totul trebuie să rămână posibil 
Eclectico Studio
Str. Grigore Cobălcescu, 51, et. 1, în Cartierul Creativ 
20 - 21 mai // Opening event: 20 mai, 15:00 - 21:00 // 21 mai, 10:00 - 20:00
Everything must remain possible consistă în 2 expoziții distincte: The black series este ultima colecție a duo-ului de designeri ZERUNIANANDWEISZ, ce au lucrat cu meșteșugari din comunitățile de romi din Transilvania. MagicMedia & co aduce un omagiu designerului italian Ettore Sottsass.
 
INSTALART/ OBIECT/ 005 
INSTALART
Eden Bistro - Calea Victoriei, 107, în Cartierul Creativ
21 – 27 mai // 21 mai: Opening Party Urma, 19:00 // 27 mai: Closing Party Les Elephants Bizarres, 20:00
Design Thinking e subiectul. Future is a Choice e tema adresată de Alexander Manu, profesor universitar OCAD Toronto, celor 10 trendsetteri români, arhitecți, designeri, artiști vizuali. Instalațiile rezultate din această interacțiune vor fi expuse în timpul Romanian Design Week, la Eden. 
 
Glod - despre om, pământ, casă, grădină, țară
J’ai Bistrot
Calea Griviței, 55, în Cartierul Creativ
20 - 21 mai // 10:00 - 03:00 
27 - 28 mai // 10:00 - 22:00
Discuții și workshopuri pe teme ca împăduriri, reciclare urbană, permacultură, case ecologice.
Gazde cu portofolii bogate în regenerare spații verzi, urbane sau munți întregi, arhitecți ecologiști care te învață cum să-ți faci o casă, agronomi progresiști, oameni buni. 
Zilele de informare și muncă împreună se termină cu cine la ceaun. 

Birou deschis 
Republic of Architects
Str. Theodor Burada, 7, parter, în Cartierul Creativ
27 mai // 10:00 - 13:00
Republic of Architects deschid biroul și curtea pentru a prezenta proiectul de amenajare al casei cu cafea și voie bună, dar mai ales pentru a introduce noile teme pentru întâlnirile Meet the Architect din acest an. 
 
Seară de Film UrbanEye 
UrbanEye Film Festival
Apollo 111 Teatrul – Str. Actor Ion Brezoianu, 23 – 25, la Palatul Universul, în Cartierul Creativ
25 mai // 20:00 - 21:30
UrbanEye vă invită la o Seară de film la teatrul Apollo 111 pentru a descoperi designul de obiect, graphic, de arhitectură sau urban. 

Civic Storytelling @ Urboteca 
Urboteca (Asociația pentru Traziție Urbană)
Str. Schitu Măgureanu, 47, în Cartierul Creativ 
28 mai // 12:00 - 18:00 
Urboteca te invită la o discuție relaxată despre trecutul, prezentul și viitorul zonei Berzei-Buzești. Poveștile tale vor deveni primele documente din Arhiva de Relatări Locale, un repertoriu de povești locale și fundamentul pentru o viitoare acțiune colectivă în zonă.