The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018

Articol / 14 Feb 2019 / INSTITUTE.RO
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
 • TRAIASCA CAPRA VECINULUI – IDEA OF THE YEAR // ADC 2018
1/11
ADC România a desemnat, pentru al treilea an consecutiv, marii câştigǎtori Top 3 ADC, în cadrul evenimentului ADC Night care a avut loc miercuri, 13 februarie: Art Directorul Anului este Raluca Circo (McCann Worldgroup România), Copywriterul Anului este Ioana Munteanu (GMP + WEBSTYLER), #TrăiascăCapraVecinului a fost aleasǎ Ideea Anului, iar Coca-Cola primește titlul de Clientul Anului.

Topul ADC recunoaşte lucrǎrile de creaţie ce ies pe parcursul unui an din departamentele de creaţie din România. Mai precis, lucrǎrile pe care le observǎm în piaţǎ sau care sunt trimise spre jurizare. Cred cǎ este bine sǎ conştientizǎm un pic pe unde suntem ca industrie. Poate cǎ suntem tari pe video şi mai slabi pe radio. Tari pe cazuri, mai slabi pe execuţii print. Dar, una peste alta, este o ocazie sǎ ne reîntâlnim cu toţii şi sǎ mai vorbim, fǎrǎ competiţie şi orgolii, despre cum sǎ fim creativi mai buni şi oameni mai buni.”, a declarat Valentin Suciu, Preşedinte ADC România & Creative Partner Jazz Communication.Art Director of the Year 2018 este Raluca Circo (McCann Worldgroup România) ale cărei proiecte au fost apreciate în Top 3 ADC*RO de două ori cu Lucrarea Lunii. Proiectele care poartă amprenta Ralucăi sunt: Coca-Cola SEEN (Lucrarea lunii februarie), Coca-Cola -#samefeeling (Lucrarea Lunii octombrie) și două mențiuni pentru Star Fun – Battle (Jazz) și KFC - Booster Limited.Ioana Munteanu (GMP + WEBSTYLER) a fost desemnată „Copywriter of the Year”, iar proiectele sale încep anul cu locul 2 pentru KFC Smart Menu (în luna ianuarie pentru McCann Worldgroup România) și KFC – Altceva (martie, tot pentru McCann Worldgroup România), iar la final se bucură de Lucrarea Lunii pentru PressOne - #TrăiascăCapraVecinului (noiembrie) și PressOne - #TrăiascăCapraVecinului with brands (în decembrie).#TrăiascăCapraVecinului a fost de două ori Lucrarea Lunii (o premierǎ în Top 3 ADC) şi pleacǎ de la un insight puternic, o dorință de a uni brandurile şi de a susţine concurenţa ca motor de creştere şi evoluţie  și e realizată de GMP + WEBSTYLER pentru PressOne. Echipa formată din Lucian Cernat, Cosmin Nicola, George Popa | Art Directors & Diana Nica, Ioana Munteanu | Copywriters  a transformat „Să moară capra vecinului” într-o competiție fair play la care s-au alăturat și branduri precum KFC, McDonalds, BMW, Porsche sau Timișoreana.Clientul Anului este Coca-Cola care se bucură de acest titlu prin campaniile SEEN (Lucrarea Lunii februarie), The Cans Album (locul 2 în iulie), Next Big Vlogger is Back (locul 2 în luna septembrie) și Coca-Cola -#samefeeling (Lucrarea Lunii octombrie), semnate de MRM//McCann și McCann Worlgroup România.În urma punctajului oferit de membrii Art Directors Club România campaniilor înscrise în timpul anului, din lista celor mai prezente agenții în Top 3 ADC*RO 2018 se remarcă McCann Worldgroup România, urmată de Jazz Communication, MRM//McCann, GMP + WEBSTYLER și Headvertising.    

Ȋn cadrul aceluiaşi eveniment au fost aplaudate şi lucrǎrile shorlistate şi câştigǎtoare la festivalul ADCE Awards 2018 organizat de Art Directors Club of Europe, România adunând în total un Silver, alături de alte 6 nominalizări. Live. From a Different World (McCann Worldgroup România pentru Vodafone) a câştigat un Silver în categoria Promotions & New Media, subcategoria Live Stunts și o nominalizare în categoria Integration & Innovation // Social Responsibility Campaigns.MullenLowe se bucură de o nominalizare în categoria Promotions & New Media // Promotions datorită campaniei Unofficial Partners - Electric Castle; Grolsch - Awake Your Curiosity Experiment by Kubis Interactive are o nominalizare în aceeași categorie, subcategoria Live Stunts; tot în categoria Promotions & New Media, dar subcategoria New Use of Media, primește o nominalizare și campania Veggie Heroes pentru Mega Image, semnată de McCann; The Survivors, campania celor de la Mercury 360 pentru Poliția Română, are parte de o nominalizare în categoria Integration & Innovation // Public Service & Charity Campaigns; McCann Worldgroup România bifează o nominalizare și în categoria Integration & Innovation // Public Service & Charity Campaigns prin campania Brave Cut pentru Fundația Renașterea. 

ADC Night 2019 este susţinut de Art Directors Club of Europe, Absolut, The Institute, IqAds & Smark.ADC continuǎ în fiecare lunǎ call-ul public pentru agenţii, freelanceri şi pasionaţi de publicitate sǎ trimitǎ idei, proiecte, iniţiative creative proprii sau vǎzute în piaţǎ spre a fi notate de cǎtre membrii ADC*RO. Toate propunerile trebuie trimise pe e-mail cǎtre teodora.calin@institute.ro, pânǎ pe data de 25 ale fiecǎrei luni. Pentru 2019, ADC va prezenta în martie primele douǎ topuri, un cumul pentru ianuarie şi februarie.

***
Printre cele mai importante proiecte ADC România se numǎrǎ: Şcoala ADC*RO, ADC Focus şi Top 3 ADC. Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înființat în 2008 și reprezintă o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. Misiunea organizaţiei este de a conecta şi de a aduce împreună cele mai puternice talente creative şi de a le pune la dispoziţie instrumente prin care să se manifeste cu solidaritate, generozitate şi excelenţă profesională.

Mai multe pe:
www.adcromania.ro
www.facebook.com/ADCRomania