The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MEȘTESHUKAR BUTIQ // Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilor

Articol / 12 Mai 2016 / RDW team
  • MEȘTESHUKAR BUTIQ // Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilorAdrian Scutariu
  • MEȘTESHUKAR BUTIQ // Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilorAdrian Scutariu
  • MEȘTESHUKAR BUTIQ // Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilorCatalin Olteanu
  • MEȘTESHUKAR BUTIQ // Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilorCatalin Olteanu
1/4
„Evoluția meșteșugului rom și a meșteșugarilor” este o expoziție dedicată măiestriei meșteșugarilor romi care au reușit să se autodepășească la nivel de design de produs prin mentoratului venit din partea designerilor internaționali. Această expoziție sumarizează o muncă de doi ani de zile care s-a valorificat prin crearea de colecții de lifestyle și produse de home decor, adunate în magazinul concept Meșteshukar ButiQ. Scopul final al acestei manifestări este de a prezenta publicului, prin produse și fotografie, evoluția culturii rome meșteșugărești. Și nu în ultimul rând, impactul întâlnirii dintre arhaic și modern, dintre designer și meșteșugar, concept și tehnică, totul pentru a facilita adaptarea produselor tradiționale la piața contemporană.


28 mai – 5 iunie
Str. Edgar Quinet, nr. 7

Vernisaj:
28 mai, ora 18:00
Program de vizitare:
luni - sâmbătă: de la 12:00 la 19:00  
duminică: de la 12:00 la 17:00 

Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială ce a reușit să revalorizeze meșteșugul tradițional rom. Obiectele comercializate de Meșteshukar ButiQ reprezintă o reinterpretare a meșteșugului tradițional, reunind tehnici vechi de sute de ani, cu designul contemporan. În prezent Meșteshukar ButiQ colaborează cu două echipe de designeri Nadja Zerunian și Peter Weisz (zerunianandweisz.com) - Mattias Rask și Tor Palm (GlimptStudio).