The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bucharest Fashion Film Festival Preview

Articol / 12 Mai 2016 / RDW team
  • Bucharest Fashion Film Festival PreviewStill - Selfridges
  • Bucharest Fashion Film Festival PreviewStill - Aterius
  • Bucharest Fashion Film Festival Preview
1/3
Primul festival din România plasat la intersecția dintre film, modă și branding își anunță ediția pilot, programată pentru toamna anului 2016, printr-o expoziție în cadrul Romanian Design Week, in perioada 27 mai - 05 iunie, la noul spatiu cultural Point.



27 mai – 5 iunie
Str. General Eremia Grigorescu nr. 10

Vernisaj: 27 mai, ora 19:00
Program de vizitare: 27 – 29 mai / 3 - 5 iunie de la 11:00 la 22:00

Selecționată ca eveniment conex în cadrul Romanian Design Week 2016, expoziția The Many Folds of an Exquisite World prezintă o mostră de cinema experimental din arealul scenei de modă internaționale. Vizitatorii vor putea pătrunde în nucleul industriei, explorând un labirint textil dinamic, în interiorul căruia vor fi proiectate în loop scurtmetraje relevante pentru filmul de modă.

Instalația, realizată în colaborare cu Cristiana Cott Negoescu, artist multimedia, prezintă în regim de silent cinema 12 scurtmetraje realizate pentru branduri din avangarda scenei de modă internaționale, incluzând atât nume celebre, cât și tineri designeri. Selecția de filme valorifică producția de estetici alternative sub forma unor reprezentări identitare, corporale sau stilistice, generate de discursul postcolonial sau provenite din subculturi.