The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department // DESIGN '30

Articol / 13 Mai 2017 / RDW team
  • Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department // DESIGN '30 Expoziție de afișe - decembrie 2016
  • Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department // DESIGN '30
  • Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department // DESIGN '30 FUSIONISTS
  • Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department // DESIGN '30
  • Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department // DESIGN '30 Mihai Theodor Sava
1/5
Expoziţia “DESIGN 30” documentează existenţa unei activităţi în domeniul designului industrial, vestimentar şi a grafic designului, în perioada de viziune creativă interbelică, şi îşi propune să certifice existenţa conceptelor de DESIGN, a designerilor, dar şi valoarea unei societăţi care înţelegea necesitatea existenţei şi folosirii acestor profesionişti. Nume ca Horia Creangă, Bubi Georgescu (arhitecţi), Ioana Basarab (artist plastic) sunt deja recunoscute ca fiind legate de formele industriale ale acelei epoci. Este un exerciţiu de “memorie colectivă”, şi prezintă lucrări concepute şi realizate în anii '30 în industria românească interbelică: produse industriale realizate la Uzinele Malaxa (gama de trenuri automotoare şi locomotive cu abur - premiate la Expozitia Industriala de la Milano – 1939), avioanele IAR produse la Braşov în 1940, dar şi avionul “Fernic” (1929), automobilul “Persu” (1923), imaginea CFR (Ioana Basarab, 1937), costrucţii proiectate de Marcel Iancu, arhitectul care, împreună cu alţi confraţi, a definit o direcţie în plastica şi arhitectura românească.


Târg design - decembrie 2016

SAVE THE DATE!
  • 20 – 27 mai // Vernisaj: 20 mai, 18:00 // Program vizitare: 12:00 - 20:00 (luni închis)
  • Galeria 15 Design – Str. Lipscani, 63 - 65 – Hanul cu Tei

  • Uniunea Artiştilor Plastici din România ( U.A.P.) este o organizaţie de creatori, nonprofit, neguvernamentală, apolitică, persoană juridică de utilitate publică, care cuprinde artiști şi teoreticieni din domeniul artelor plastice şi vizuale. Aceştia sunt absolvenţi ai unor institute superioare de artă, cu activitate artistică susţinută, iar admiterea în U.A.P are loc în urma unei jurizări făcută de o Comisie naţională, respectând totodată recomandările UNESCO.

    U.A.P. este membră A.N.U.C. (Alianţa Naţională a Uniunilor de Creaţie), membră A.I.A.P. (Asociaţia Internaţională a Artiştilor Plastici) şi E.C.A. (Consiliul European al Artiştilor).

    În cadrul E.C.A, U.A.P. susţine şi lucrează la Statutul artistului în Uniunea Europeană.