The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST

Articol / 07 Mai 2018 / RDW team
  • ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST
  • ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST
  • ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST
  • ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST
  • ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST ASSAMBLAGE // REMAINS OF THE FEAST
1/5
Remains of the feast este o instalație interactivă, în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă. Expoziția reia masa mitică a Regelui Midas, care, conform legendelor grecești, sfârșește prin a muri de foame din cauza darului de a transforma tot ce atinge în aur. Într-un decor luxuriant, descoperim ce lăsăm în urma unui "ospăț" în care am epuizat toate resursele.

Designeri, artiști vizuali și arhitecți explorează semnificația și sensul materialelor și tehnicilor de producție și potențialul designului de a adresa întrebări despre sustenabilitate, reciclare și consum responsabil.

Expoziția este organizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană cu sprijinul Simplu.MakerShop și Mediaholic Studio. Curator: David Sandu. Design expoziție: arh Alexandra Hoinarescu.SAVE THE DATE!
• 19 mai - 11:00 - 00:00 // 20 mai - 11:00 - 19:00 //
   22 - 25 mai - 12:00 - 20:00 // 26 - 27 mai - 11:00 - 19:00
• Str. C.A.Rosetti, 2 - 4

Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, lansată în luna mai a anului 2015 în cadrul Romanian Design Week, este urmarea unui proiect în derulare de 6 ani de susținere, dezvoltare și structurare a domeniului emergent al bijuteriei contemporane. Assamblage este în prezent principala și cea mai activă platformă din România dedicată bijuteriei de autor, contribuind în contextul cultural al ultimilor ani la creșterea evidentă a activității în zona designului de bijuterie, în strânsă legătură cu domenii conexe precum arhitectura, designul de produs, zona de fashion și arte vizuale.

Evenimentul face parte din Weekend în Cartierul Creativ.