The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZ

Articol / 07 Mai 2018 / RDW team
  • INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZINSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZ
  • INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZINSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZ (Krzysztof Winciorek)
  • INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZINSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZ
  • INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZINSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZ
  • INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZINSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI // MANUALUL DE DESIGN POLONEZ
1/5
Convinge-te cum a schimbat designul viața polonezilor în ultimii 100 de ani. Evenimentul te invită să cunoști cele 100 de obiecte, 100 de interpretăti plastice ale acestora și 100 de istorii cuprinse în expoziția „Abecedarul designului polonez”! În România, designul polonez – de la obiectele de folosință zilnică la operele de artă – nu a fost prezentat niciodată într-o manieră atât de complexă. Aniversarea a 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei este o bună ocazie pentru aceasta.



SAVE THE DATE!
• 19 - 27 mai
19 mai, ora 17.00 // vernisajul expoziției
19 mai, ora 18.00 // concert Dominik Strycharski
23 mai, ora 19.00 // prezentarea „Icoane ale designului românesc” susținută de conf. univ. dr. Radu Comșa (UNARTE)
26 mai, orele 16.00 și 17.30 // vizitarea expoziției „Manual de design polonez” împreună cu curatorul
27 mai, ora 16.00 // ateliere de ilustrație pentru copii

• Nod Makerspace / MATER - Splaiul Unirii, 160 

Sâmbătă, 19.05., ora 17.00, NOD Makerspace / MATER (str. Splaiul Unirii nr. 160) – vernisajul expoziției
Expoziția „Manual de design polonez” prezintă, pentru prima oară într-o manieră atât de complexă, 100 de obiecte, 100 de interpretări plastice ale acestora și 100 de istorii care au schimbat viețile polonezilor.
Expoziția a fost creată cu prilejul aniversării a 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei.

Sâmbătă, 19.05., ora 18.00, Deschis Gastrobar (str. Splaiul Unirii nr. 160) – concert Dominik Strycharski
Dominik Strycharski este un compozitor, vocalist și performer din Polonia. Creează muzică contemporană sub diferite forme, de la jazz electronic și acustic, până la muzică electronică, post-hip-hop sau improvizație. Este cunoscut pentru muzica pe care o compune pentru spectacolele de teatru.

Miercuri, 23.05, ora 19.00, NOD Makerspace / MATER (str. Splaiul Unirii nr. 160) – prezentarea „Icoane ale designului românesc”
Conf. univ. dr. Radu Comșa, proiectant și profesor la UNARTE va vorbi despre proiectele care au fost piatră de temelie pentru designul românesc în ultimii o sută de ani. Prezentarea va avea legătură cu obiectele, proiectele și prototipurile poloneze prezentate în cadrul expoziției „Manual de design polonez”.

Sâmbătă, 26.05, orele 16.00 și 17.30 – vizitarea expoziției „Manual de design polonez” împreună cu curatorul
Ewa Solarz, curatoarea expoziției, a fost recent declarată una dintre cele mai influente femei în designul polonez. Este autoarea unor publicații extraordinare despre design dedicate adulților și copiilor, inclusiv al cărții „D.E. S.I.G.N. ” sau al „Manualului ilustrat de design”. În București ea va face un tur al expoziției împreună cu vizitatorii.
Loc de desfășurare: NOD Makerspace / MATER, str. Splaiul Unirii nr. 160

Duminică, 27.05, ora 16.00 – ateliere de ilustrație pentru copii
Multi-premiatele ilustratoare poloneze Agata Dudek și Małgorzata Nowak de la Acapulco Studio vor arăta copiilor cum se realizează ilustrațiile pentru cărți. Cele două artiste au absolvit facultatea de grafică a Academiei de Arte din Varșovia și au proiectat identitatea vizuală a expoziției „Manual de design polonez”.
Loc de desfășurare: NOD Makerspace / MATER, str. Splaiul Unirii nr. 160


Institutul Polonez din București prezintă altor popoare cultura și arta noastră, istoria, știința, învățământul sau realizările ONG-urilor poloneze. La fel ca și celelalte 23 de Institute Poloneze din lume, instituția face parte din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia. Se ocupăm în mod curent cu diplomația publică și culturală, colaborăm cu artiști, experți, media și medii formatoare de opinie.

Expoziția a fost organizată de Institutul „Adam Mickiewicz” în cadrul programului cultural internațional POLSKA 100 care însoțește centenarul recâștigării independenței Poloniei. Programul POLSKA 100 este finanțat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone și face parte din programul multianual NIEPODLEGŁA 2017–2021 (detalii pe www.culture.pl).