Expoziția centrală Romanian Design Week adună anul acesta 150 de designeri și arhitecți. Proiectele fac parte din următoarele domenii: Arhitectură, Arhitectură de interior, Urbanism, Design de obiect, Design Hibrid, Design grafic şi ilustraţie, Design Vestimentar şi Design de produs.
Haideți să îi cunoaștem pe curatorii expoziției:
Haideți să îi cunoaștem pe curatorii expoziției:
Adrian Soare. Arhitectură. Arhitectură de interior și Urbanism. Secțiune prezentată de Gealan.
Absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu din București în 1999. La scurt timp după absolvire înființează biroul de Arhitectură UrbanCult cu care câștigă numeroase premii și distincții. Printre cele mai importante se numără concursurile Europan Riga, Lituania în 2004, Europan Lamia, Grecia în 2002; Bienala de Arhitectură București 2004, Medalia Bienalei, secțiunea Arhitectura clădirilor pentru Proiectul Casa Plesca, Mogoșoaia.
Începand cu anul 2000, pentru 5 ani este Asistent la Facultatea de Arhitectură UAUIM. În 2006 înființează împreună cu Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA. În prezent, pe lângă munca de proiectare din cadrul biroului, este din 2010 vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România.
Începand cu anul 2000, pentru 5 ani este Asistent la Facultatea de Arhitectură UAUIM. În 2006 înființează împreună cu Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA. În prezent, pe lângă munca de proiectare din cadrul biroului, este din 2010 vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România.
Domnica Mărgescu. Design vestimentar. Secțiune prezentată de Burn.
Domnica este Fashion Director la Elle România. Ea a impus un standard în editorialul de modă în România, reușind să uimească în mod constant cu ședințele foto, demne de orice publicație internațională renumită.
Maurice Munteanu. Design vestimentar. Secțiune prezentată de Burn.
Maurice lucrează ca Fashion Editor la Elle România și este unul dintre cele mai populare personaje din industria modei. În trecut, a fost responsabil cu editorialul de modă la revista The One. În plus, Maurice obișnuiește să scrie pe blog: mauricemunteanu.ro
Mihai Gurei. Design de obiect. Secțiune prezentată de Philips.
Mihai Gurei promovează designul contemporan în România de mai bine de zece ani prin intermediul showroom-ului Intro dar și a celor câteva zeci de articole și interviuri publicate în presa de specialitate. De formație jurnalist, Mihai și-a început cariera ca producător și DJ și a continuat ca distribuitor de filme și case de discuri independente. Preocuparea pentru design în diversele sale forme se reflectă și în demersul său curatorial în zona de retail conceptual, mai precis hipshops.com, un site cu bătaie internațională ce reunește cele mai bune magazine din întreaga lume.
Ovidiu Hrin. Design grafic şi ilustraţie. Secțiune prezentată de Grolsch.
Ovidiu Hrin s-a născut în 1977 în Timișoara. A studiat arhitectura la Universitatea Politehnică și design grafic la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. În 2001, Ovidiu a pus bazele Synopsis, un studio versatil de design grafic, dedicat proiectelor de design: de la sisteme complexe de comunicare, la design expozițional și design grafic pentru o varietate de clienți provenind atât din domeniul corporate, cât și din sfera culturală.
Ștefan Barutcieff. Design de produs. Secțiune prezentată de Lenovo.
Absolvent al UNARTE secția Design și al masterului “Human-Centered Design”, Institute of Design, Chicago. A lucrat la Media Pro și BBDO/Graffiti. În SUA, a urmat stagii de practică la Insight Design, Group4, Steelcase, fiind angajat apoi la Motorola, Chicago. Din 2005, este senior designer și ulterior director de creație la Pilotfish, München. Numeroase proiecte în domeniul auto, medical, al electronicii, pentru clienți precum Samsung, Bosch, BMW, Mini, Dell. A obținut peste 10 premii internaționale.
Romanian Design Week 2016 are loc în Piața Amzei între 20 mai și 5 iunie, iar expoziția centrală va fi deschisă publicului larg, începând cu 21 mai, între orele 10:00 și 22:00.