The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fashion // Expoziția Centrală RDW 2018

News / 14 Mai 2018 / RDW team
  • Fashion // Expoziția Centrală RDW 2018Fashion // Expoziția Centrală RDW 2018
1/1
Expoziția Romanian Design Week va prezenta cele mai bune lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri și entități sau organizații creative din România.

Selecția de la fashion este semantă și anul acesta de Domnica Mărgescu și Maurice Munteanu (Elle România) și se remarcă prin multe nume noi și o varietate mare de stiluri și abordări creative. Ținutele care vor putea fi admirate în perioada 19-27 mai la Palatul Telefoanelor pot deveni o sursă de inspirație și sunt o dovadă a faptului că fashion-ul românesc înseamnă astăzi atât nume consacrate, care au reușit să fie validate la nivel international, dar și nume noi și foarte noi, care se remarcă prin curaj și prospețime.

Domnica este Fashion Director Elle România și, alături de colegul său, the one and only Maurice Munteanu, au fost curatori Romanian Design Week încă de la prima ediție a evenimentului. Am stat de vorbă cu aceasta despre ce a însemnat evoluția acestei discipline în cei 6 ani de când există RDW, dar și despre ce sfaturi ar da ea tinerilor designeri care își doresc să intre în această industrie. “Fashion-ul a evoluat foarte mult în ultimii ani în România - designeri deja consacrați au cucerit piețele internaționale și aceasta este un lucru extrem de important pentru toată piața de modă, iar mulți dintre designerii tineri sunt deja vizați de piețele mari din moda internațională”, a declarat Domnica, care mărturisește că dacă ar fi să ofere niște sfaturi unui designer roman, în primul rând l-ar sfătui să “fure” meseria de la un designer consacrat. “al doilea sfat ar fi să își facă un plan de business, mulți tineri nu iau în calcul și acest aspect și este la fel de important ca cel creativ, după părerea mea. Al treilea sfat ar si rămână original indiferent de situație!”.

Designerii pe care aceștia ne propun să îi urmărim anul acesta sunt:
Adina Orboi // Alexandru Floarea // Alina Gurguță & Ellida Toma // Alina Moza // Andra Handaric // Andreea Matei // Andreea Tincu // Chic Utility // Claudiu Burca // IE Clothing // Ioana Adam // Ioana Ciolacu // Lana Dumitru // Laurențiu Cosmin Matei // Lena Criveanu // Liana Bădălău // Murmur // Sabina Georgescu // Sabina Pop // Sandra Chira // Smaranda Almășan



Expoziția RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Ca în fiecare an, lucrările prezentate în cadrul expoziției sunt selectate de către echipa proiectului, alături de un board creativ, din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Selecția proiectelor s-a făcut dintr-un număr total de peste 400 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Arhitectura expoziției va fi semnată, la fel ca toate cele cinci ediții de până acum, de arh. Attila Kim.
Mai multe informații despre boardul creativ găsiți aici și aici.