The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBE

Articol / 24 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBE
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEAtelier Teli Iacsa
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEAtribut
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEBianca Popp
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEBlack Space Studio curated by ERSA Atelier
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEboXstUdio
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEBuilding Stories
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBECROM14
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEFatFox Animation
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBEHalucinarium // EU NU EMIT CARBON
  • RDW COMMUNITIES // CREATIVE TRIBESMALLET
1/11
HUB-ul BUSINESS-URILOR CREATIVE DIN
INCINTA ISAF @RDW 2019

O comunitate de business-uri creative își lansează primul eveniment comun în cadrul Romanian Design Week și așteaptă oamenii să îi cunoască pentru prima dată în formula CREATIVE TRIBE, pe calea Giulești 14, în incinta ISAF. Cu toții își unesc eforturile creative în peste 1000 de metri pătrați aflați la intersecția mai multor lumi: fashion design, pictură, producție de film, curatoriat de artă, sculptură, design de costum, fotografie, muzică, design de obiect, smart food & cooking.

Invită publicul RDW să participe la o serie de evenimente individuale, dar și la expoziția comună pe care au dezvoltat-o în Showroom-ul Biancăi Popp – un exercițiu multidisciplinar care vorbește despre specificul comunității lor prin proiecte personale și colaborări.

Creative Tribe propune o plimbare pe cele 6 etaje ale clădirii în care ușile sunt lăsate larg deschise, lansarea oficială a unei școli creative, un party pe terasă și multe altele semnate de: Bianca Popp, Halucinarium Triaj Creativ, Atribut, CROM14, Oltin Dogaru Studio, boXstUdio, Asociatia Rhabillage, In-Dialog, D3SIGNbox creative, FatFox Animation, Atelier Teli Iacșa, Smallet, Black Space Studio & more.

Miercuri, 22 mai, de la 18:00. Be there!

  • MULTIVERSAL SCHOOL OF CREATIVITY
  • Opening Party. CREATIVE TRIBE găzduiește lansarea unei noi școli creative pe 22 mai, în cadrul RDW, într-un happening ce va conține o serie de micro evenimente dedicate fiecărui domeniu, culminând cu o petrecere creativă pe terasă. Programul Multiversal School of Creativity va fi structurat în jurul conferințelor, masterclass-urilor și workshopurilor în domenii creative: fashion design, design de obiect, photo, video, animație, film, teatru, muzică.

  • SMALLET
  • La etajul 5, creativii de la Smallet îi așteaptă pe toți cei interesați să afle mai multe despre produsele de mică marochinarie din piele în atelierul lor. Dacă cumperi un portofel minimalist, produsul reprezentativ pentru brand, vei putea vedea cum se face. Și dacă te și implici în producție, primești un discount. Smallet este un brand românesc care își dorește să reînvie pasiunea pentru frumos, simplu și autentic prin obiecte create manual, cu un design minimalist și materiale din cele mai bune. În catalogul lor de produse se regăsesc portofele, genți, agende sau brățări pe care sunt gata să le personalizeze pentru fiecare prin embosare sau broderie.



     
  • HALUCINARIUM, TRIAJ CREATIV
  • Galeria Halucinarium propune un proiect artistic care aduce în prim plan lucrări de grafică și instalații semnate de artista Mirela Ivanciu prin expoziția Fantomatica Istorie Naturală. Lucrările care fac parte din această expoziție traduc în cheie contemporană atmosfera/conceptul de bază al cabinetelor de curiozități. Desenele de mari dimensiuni și instalațiile grafice expuse fie că redau pasări, animale recognoscibile sau nu, fie că prezintă grădini exotice luxuriante sau imaginare, transmit o atmosferă stranie, de neorganicitate, de anormalitate, de spațiu artificial, improvizat. Expoziția creează un ecosistem vizual unic în care modul de parcurgere, de citire a lucrărilor, generează un traseu care scoate privitorul din zona de confort.

    HALUCINARIUM este un simbol al revirimentului comunităţii artistice locale și o rampă de lansare a tinerelor talente și găzduiește trei linii de activitate: Galeria de Artă, Evenimentele sociale și de business, și Art ON, vehiculul care propune abordări și soluții artistice pentru probleme sociale și de mediu.

     
     
  • BIANCA POPP SHOWROOM
  • O invitație la o sesiune de Pimp my dress. Atelier de creativitate. O zi dedicată mini intervențiilor creative asupra hainelor aduse de vizitatori, făcute în atelierul deschis, împreună cu ei. Un punct de pornire pentru discuții libere despre construcție, proporții si culoare în designul vestimentar alături de designer. Bianca Popp este un brand de design vestimentar fondat în 2009, disponibil offline în showroomul din Calea Giulesti nr. 14, etaj 2. Aici, hainele sunt despre stări de spirit și despre povești personale, designul lor se bazează pe un proces complex de deconstrucție și reconstrucție. Showroomul propune o experiență specială de identificare a emoțiilor pe care hainele trebuie să le exprime și de personalizare a lor.



     
  • CROM14
  • La etajul 3 s-a deschis un studio de fashion design aflat la începutul activitității. Și-au propus ca RDW să fie momentul în care cunosc oameni noi și povestesc mai mult despre ei. Sunt creativi, sortează idei, experimentează și își dau silința să găsească alții ca ei – primul pas, pe 22 mai în sesiunea de open doors pe care o găzduiesc. 



     
  • ATELIER TELI IACȘA
  • Pe 22 mai, Teli împărtășește din insight-ul celor aproape 10 ani de activitate într-un workshop liber de pictură pe medalioane din plexiglass și expune o selecție din propriile lucrări. Până în prezent, Teli a avut o serie de expoziții personale în România și Elveția, iar experiența și-a cultivat-o în cadrul taberelor de creație din Franța, Japonia, Bulgaria, Maroc, India și Grecia.


     
     
  • FATFOX ANIMATION
  • Oricine este interesat să afle cum prind viață personajele în lumi 2D și 3D este invitat să vină la etajul 5 pentru un open doors al echipei FatFox și cu prietenii de creație de la Vână Animation Studio care dau viață poveștilor prin animații frame-by-frame și 2D. FatFox Animation este un studio de CGI independent, lansat la începutul anului 2017. Proiectele de animație marca FatFox reprezintă visual storytelling la nivel înalt, special creat pentru orice fel de conținut digital: film, seriale, reclame și cinematics. La ISAF și-a găsit casă o echipă de designeri, experți VFX și animatori 2D și 3D care colaborează cu o rețea de artiști talentați în funcție de specificul proiectelor. Dă un ochi pe showreel-ul lor.




  • OLTIN DOGARU STUDIO
  • Oltin Dogaru își deschide ușile studio-ului foto pentru o sesiune de portrete cu vizitatorii.

     


  • ATRIBUT
    Design, marochinărie și antreprenoriat – o discuție propusă de cei de la Atribut într-un spațiu destinat exersării creativității. Atribut înseamnă genți cu design contemporan și experimente constante cu texturi, forme și materiale ce definesc ideea de poșetă.



  • BLACK SPACE STUDIO CURATED BY ERSA ATELIER
    Studio-ul propune o reflexie asupra modului prin care un lucru comun devine artă cu ajutorul unei instalații multimedia care explorează limitele dintre imaginație și realitate. Un(Seen) este un experiment estetic semnat de Black Space Studio, o extensie a ERSA Atelier creată pentru a ajuta designerii din din spatele brandului să depășească restricțiile modei cu proiecte de artă și instalații.


  • boXstUdio & BUILDING STORIES
  • Building Stories se desfășoară în acest an în jurul unei expoziții interactive de fotografie marca Rhabillage, un atelier de producție de carte concept coordonat de D3SIGNbox creative și o instalație interactivă de artă digitală semnată de In-Dialog. Expoziția va avea loc în spațiul boXstUdio din ISAF, un mediu de lucru deschis, orientat înspre diverse proiecte interdisciplinare axate pe design integrativ, producție multimedia și dezvoltarea de abilități soft.