The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW Awards by glo | Ediția a doua

Articol / 07 Mai 2019 / The Institute
  • RDW Awards by glo | Ediția a doua
1/1
RDW Awards este un nou format al Romanian Design Week, lansat la ediția 2018 a festivalului dedicat industriilor creative locale. Inițiativa se concretizează într-o serie de premii menite să încurajeze excelența și să promoveze designerii care semnează proiecte remarcabile.

Cea de-a doua ediție a RDW Awards by glo va avea loc pe data de 24 mai 2019, la Teatrul Odeon şi va fi prezentată de Mihai Gurei, membru al boardului Romanian Design Week încă de la prima ediţie a evenimentului. Accesul se face pe bază de invitaţie.

RDW Awards by glo sărbătoreşte cele mai bune proiecte din expoziţia centrală Romanian Design Week no 7, care definesc inovația în design și arhitectură, dar şi cele mai promiţătoare nume ale industriilor creative.

Trofeele RDW Awards by glo vor fi oferite şi anul acesta de către boardul creativ Romanian Design Week unor proiecte care s-au remarcat pentru ideea creativă din spate, dar și prin modul în care rezolvă anumite provocări, pentru subiectele și abordările asumate, precum și pentru modul în care au fost executate și integrate.

Câştigătorii RDW Awards 2018 au fost:

Arhitectură:
Occidentului, dezvoltat de ADNBA - un bloc care se așază foarte bine pe o stradă tipic bucureșteană, fiind unul dintre cele mai inovatoare ansambluri de locuințe din România
Restaurantul Werk - un proiect-model de recuperare a patrimoniului industrial, care aparține studioului Filofi și Trandafir Arhitectura.

Design Grafic:
Alice Stoicescu pentru KAJET - un proiect care reușește să impresioneze prin metalimbajul vizual foarte bine articulat și coerent, aplicat într-o publicație cu tema “comunitate”
Paul Dersidan pentru HEHEHE – un proiect editorial fictiv, premiat atât pentru limbajul vizual, dar și pentru întrebările pe care le ridică
Radu Manelici pentru colecția PARKOUR și modul în care aceasta reușește să transpună în obiectul final incursiunea personalizată în lumea fiecărui artist, păstrând în același timp o coerență elegantă a colecției
Saddo, pentru proiectul THE BIRD YARD, care atrage atenția prin execuție și memorabilitate

Fashion:
Alexandru Floarea a primit un trofeu pentru cea mai spectaculoasă ținută din expoziția centrală RDW 2018
Ioana Ciolacu a fost aplaudată pentru cea mai matură, purtabilă și echilibrată colecție
Olah Gyarfas a fost premiat pentru inovație în materiale și pentru originalitate și stilul contemporan

Design de obiect:
DADA Studio by Dan Andreșan a primit un premiu pentru proiectul Cavaleri La Sposa – un caiac românesc, care se remarcă prin stilul elegant
Mesteshukar ButiQ pentru colecția Home Decor 18 – Contrasts, care se remarcă printr-un registru estetic extrem de contemporan și printr-o folosire inovatoare, eficientă și inteligentă a meșteșugului tradițional
201 Design Studio pentru Ubikubi, care a câștigat cu proiectul Compose - Shelving system - un produs modular și eficient, în spatele căruia se află multă cercetare și care are o detaliere tehnică impresionantă

Premii speciale:
Someș Delivery - un eveniment și un model de arhitectură civică și implicare comunitară semnat de echipa Someș Delivery, KOOHO și Prototip Studio.
CONSTITUȚIA semnată de Grapho Mat - o inițiativă care surprinde plăcut prin simplitatea ideii, prospețimea execuției și maturitatea abordării

Anul trecut lucrările câştigătoare au devenit accesibile unui public internațional prin prezența unei capsule RDW Awards în festivalul Vienna Design Week.

RDW Awards by glo este o inițiativă care încurajează excelența în design prin sărbătorirea ei într-un cadru special. Totodată este o formă de a-i aplauda pe toți participanții RDW.

Teatrul Odeon | vineri, 24 mai | acces doar pe bază de invitație