The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINS

Articol / 25 Mai 2018 / RDW team
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINSAlexandru Floarea
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINSAlexandru Floarea
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINSAndra Handaric
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINSAndra Handaric
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINS Ioana Ciolacu
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINS Ioana Ciolacu
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINSLana Dumitru
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINSLana Dumitru
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINS Smaranda Almasan
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: KENDALL ROBBINS Smaranda Almasan
1/10
La această ediție, RDW a apelat la un Special Creative Board, specialiști în domenii conexe design-ului, care a realizat un top al lucrărilor preferate expuse în Expoziția Centrală.

Kendall programează, curatoriază, produce și comisionează evenimente și expoziții de arhitectură, design și fashion în Asia de Est și Sud, dar și în UK, la care se adaugă rolul de advisor pentru lucrările de fashion internaționale ale British Council. În prezent este axată pe viitorul fashionului, meșteșuguri și moștenire culturală, economii fashion în dezvoltare și educație în design fashion.

Kendall a conceput programe precum Crafting Futures, Fashion DNA, Common Thread și Graduate Fashion Week International Residency Award. S-a ocupat de unele dintre marile festivaluri de fashion ale British Council, incluzând Gem: Contemporary Jewellery and Gemstones from Afghanistan și Dressing the Screen: The Rise of Fashion Film, prima expoziție de film fashion din UK. Kendall a fost implicată în alte zeci de proiecte, lucrând cu parteneri precum Seoul Biennale of Architecture and Urbanism, Jakarta Fashion Week, Singapore Digital Fashion Week, New Moroccan Talent, Lagos Fashion and Design Week, Riyadh Fashion Days, Skopje Fashion Weekend și mulți alții. În 2016, Kendall a fost Acting Director Arts pentru British Council Bangladesh.

TOP 5 KENDALL ROBBINS @RDW2018, FASHION

1. Alexandru Floarea
Folosește materiale interesante, iar fotografia este bine prezentată.

2. Andra Handaric 
Are o identitate de brand foarte clară, cu o interesantă înțelegere a relației dintre corp și haine și folosirea performării în prezentare.

3. Ioana Ciolacu 
Un foarte bine conturat brand fashion și etic. Puternică colecție cu o narațiune clară, siluete interesante și combinații ale textilelor. Websiteul este foarte profesional și sofisticat.

4. Smaranda Almasan 
Așa cum profilul său specifică, brandul este purtabil, dar în același timp experimental. Colecția este pusă la punct, cu o bună utilizare a culorilor și a mixului de texturi. Websiteul si lookbookul sunt puternice, cu o consistență între colecțiile trecute și estetica/identitatea brandului.

5. Lana Dumitru

Interesant la nivel conceptual, legat de engagementul dintre fashion și digital. În privința printului, conceptului și a materialului este experiemental, dar de asesemea vorbim și de sistem – unde nu avem neapărat colecții, dar piese individuale.