The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vară, vacanţă şi Cartier

Articol / 05 Aug 2019 / The Institute
  • Vară, vacanţă şi CartierVară, vacanţe, Cartier
  • Vară, vacanţă şi CartierConsignaţia 7
  • Vară, vacanţă şi CartierBiscuit Club
  • Vară, vacanţă şi CartierDispozitiv Books
  • Vară, vacanţă şi CartierProfi Art
1/5
Ne-am propus un exercițiu pe care îl vom împărtăși cu voi: să ne facem cumpărăturile doar în cartier. Așa că, pentru următorul an, în fiecare ediție a ziarului, adunăm recomandări de sezon sau de zi cu zi, care să vă convingă să vă cheltuiți banii, în mod creativ, desigur.

Vintage cool
Pentru ținute bune și pentru căldura de la prânz, dar și pentru ploaia de după amiază, îți recomandăm să te oprești la Consignația 7. Noi ne-am ales o rochie vaporoasă (95 ron) bună de stat la terase umbroase sau pentru plimbări toropitoare prin Cișmigiu, și pentru că pe când pregătim noi ziarul e ziua Americii, nu ne-am putut abține de la o cămașă stars & stripes (55 ron) pe care am asortat-o cu o fustă pantalon roșie (10 ron).
Consignația 7 Vintage Shop
George Vraca nr. 7

Fructe de scos la plimbare
Degețelele se răcoresc în pantofi de la Biscuit Club. Sandalele cât o lămâie (250 ron) și pantofii papaya pentru cei de grupa mică (420 ron) sunt perfecte pentru vacanțele călduroase sau pentru joaca de zi cu zi de la nisip. Pentru comorile care nu pot fi lăsate acasă sau pentru o gustare secretă am asortat poșețele zmeură (205 ron) și koala (205 ron).
www.biscuitclub.ro
Calea Victoriei nr. 45

Print is back
Lectura de vacanță am ales-o vara asta de la Dispozitiv Books, magazinul de reviste independente proaspăt deschis pe Popa Tatu nr. 20.
Cea de-a treia ediție Kajet – On Struggle pentru zile cu discuții serioase cu prietenii (70 ron) și What Men Wear and Why – 50 questionnaires investigating male dressing habits (28 ron), pentru după amieze leneșe, ne-au sărit singure în sacoșa neagră de pânză a Biroului de EasternFuturism. Dacă vrei să aprovizionezi și restul grupului cu titluri pe care altfel ar trebui să le aduci din vreo librărie berlineză, recomandăm ediția Contra despre Protest (63 ron), The Skirt Chronicles (76 ron) sau ediția dedicată Dulapului din Dirty Furniture (60 ron).

Atelier de vară
Dacă ești în vacanță și totuși nu ai plecat nicăieri recomandăm un drum până la Profi Art pe Calea Griviței nr. 41. Aici vei găsi nu doar materiale pentru orice hobby ai sau pentru orice hobby tocmai ți-ai ales, ci și idei de hobby-uri. Noi ne-am decis să ne decorăm ghivecele în care creștem suculente și ne-am făcut o listă de cumpărături pe care o împărtășim cu voi: Grund Gesso acrilic Studio Pebeo (13,55 lei), vopsea acrilică DecoCreme Pebeo în nuanța dorită (27,5 lei), o pensulă sintetică pentru culori acrilice și ulei, adeziv foiță (22,8 lei), fulgi de foiță 1.5g Deco Pebeo (35,4 lei) și marker acrylic Pebeo, care se aplică după ce celelalte straturi s-au uscat (de la 22,7 lei).

Trimiteți-ne și nouă poze cu rezultatul la hello@cartierulcreativ.ro.