The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ascunse în București - Clădiri de patrimoniu proiectate de arhitecte

Articol / 15 Oct 2024 / Andra Mihai
  •  Ascunse în București - Clădiri de patrimoniu proiectate de arhitecte
1/1
Arhitectura, ca toate domeniile în care implicarea femeilor a întâlnit obstacole, rămâne încă datoare cu (re)cunoașterea contribuțiilor arhitectelor. Bucureștiul a fost marcat de câteva personalități influente în perioada inter- și postbelică pe care vă invităm să le descoperiți prin proiectul Ascunse în București. Timp de două săptămâni, veți putea explora orașul și clădirile arhitectelor prin workshop-uri de serigrafie, storytelling, youth-engage, tururi ghidate și instalații artistice, ce vă vor ghida spre o perspectivă mai amplă asupra orașului.
 
În perioada 19 - 31 octombrie 2024 publicul este invitat să cunoasca contribuția pe care arhitectele Cleopatra Alifanti, Henrietta Delavrancea și Virginia Andreescu Haret au avut-o în conturarea Bucureștiului de astăzi, cu referiri grafice și istorice la activitatea Mariei Porumbescu Vaida și Ioanei Grigorescu.

Activitățile din cadrul proiectului includ:

Tururi ghidate
19, 20, 26 octombrie
11:00

loc de întâlnire: Statuia lui Napoleon III, intersecția dintre străzile Paris, Londra și Haga / Dorobanți

Atelier serigrafie

23 octombrie - 15:30
loc: Galeria Centrului Expozițional Documentar - UAUIM, 24, 25 octombrie

23 octombrie - 15:30
Universitatea Națională de Arte București

Atelier storytelling 21 octombrie, 11:00

22 octomrbie 14:00
25 octombrie 11:00

loc: Cărturești Verona, Sala din Oglindă

Atelier youth engage: promoting women
23 octombrie, 16:00
24 octombrie, 16:00
24 octombrie, 18:00 loc: Londonhome

Eveniment de închidere: Ascunse în București - Concluzii 31 octombrie, 18:30
loc: Galeria Centrului Expozițional Documentar - UAUIM

Pentru mai multe detalii legate de activitățile din cadrul proiectului, vă invităm să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Asociației ARCHÉ: @asociatiaarche și https://www.facebook.com/AsociatiaArche/

***

Ascunse în București este organizat de Asociația ARCHÉ - organizație care desfășoară activități de cercetare, conservare și promovare a patrimoniului cultural, membră a Europa Nostra din anul 2017.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului sau ARCUB.