The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția Antifragile, din cadrul Romanian Design Week, prezintă lucrări și inițiative care au răspuns situației actuale

Articol / 24 Iul 2020 / The Institute
  • Expoziția Antifragile, din cadrul Romanian Design Week, prezintă lucrări și inițiative care au răspuns situației actualeARCEN - Străzi deschise
1/1
Parte din Romanian Design Week 2020, expoziția Antifragile va prezenta în perioada 11-20 septembrie, în galeria Sector 1, din cadrul Combinatului Fondului Plastic, noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația actuală cauzată de pandemie. Expoziția va fi dezvoltată în parteneriat cu Zeppelin Design - Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea.

În procesul de adaptare la noua realitate designul capătă un rol esențial. Fie că vorbim despre reacții care au avut un impact pozitiv imediat și direct asupra contextului actual sau despre propuneri de soluții pe termen lung pentru oameni și oraș, Antifragile vorbește despre designerii și inițiativele care și-au asumat rolul important de a proiecta un viitor mai bun pentru noi toți.

O parte din proiectele din cadrul expoziției Antifragile sunt semnate de:
ARCEN // BAZA // Bogdan van Broeck // Miloš Jovanović // Modulab // Nod Makerspace // Plan B Project // Street Delivery // White Cuib / /WorkWork // Zeppelin

În parcul de design dezvoltat la Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii vor mai putea descoperi:
- Possible Realities, o expoziție de design conceptual, care va păstra o parte din structura și proiectele selectate pentru luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc a opta ediție RDW, dar care va prezenta și universurile creative din spatele acestora și va problematiza rolul designului astăzi. Aceasta va avea loc în spațiul expozițional SENAT. Conceptul și arhitectura expoziției vor fi dezvoltate alături de Attila KIM Architects;

- O serie de instalații și intervenții punctuale în spațiile exterioare din incinta Combinatului, care își propun să demonstreze modul prin care creativitatea contribuie la depășirea unor provocări punctuale și rolul designului și al arhitecturii de a genera schimbare.

Romanian Design Week 2020, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, va dezvolta anul acesta o ediție specială, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Festivalul abordează SCHIMBAREA, temă anunțată încă de la începutul anului, actualizându-și discursul și proiectele prezentate în acord cu transformările și contribuțiile aduse de industriile creative în perioada pandemiei, sub titulatura CHANGE 2.0.

Romanian Design Week 2020 va ține cont de toate reglementările ce vor fi în vigoare la momentul desfășurării, pentru a garanta siguranța publicului.

Alegerea spațiilor a ținut cont de contextul actual, ansamblul de clădiri din cadrul Combinatului Fondului Plastic asigurând o suprafață mare de spații exterioare și condiții de distanțare socială.