The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

În cadrul Romanian Design Week 2020, Galeria Sector 1 va găzdui expoziția Antifragile

Articol / 09 Iul 2020 / The Institute
  • În cadrul Romanian Design Week 2020, Galeria Sector 1 va găzdui expoziția AntifragileGaleria Sector 1_Expozitia Flow State. Betuker Gaspar
  • În cadrul Romanian Design Week 2020, Galeria Sector 1 va găzdui expoziția AntifragileGaleria Sector 1_Expozitia Grup show _ Mother tongue
1/2
Cu ocazia Romanian Design Week, Galeria Sector 1 (Combinatul Fondului Plastic) va găzdui expoziția Antifragile. Aceasta va prezenta inițiative și proiecte de design și arhitectură care au adus soluții la diferite situații generate de pandemia Covid-19.

Antifragile este un demers dezvoltat în parteneriat cu Zeppelin Design (Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea).

Sector 1 este o galerie de artă din cadrul Combinatul Fondului Plastic, care își dorește să contribuie la evoluția artei contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri. Galeria găzduiește, pe de-o parte, operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinarea iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.

„Combinatul Fondului Plastic are potențialul coagulant al unui centru major de artă contemporană european și, în ultimii 3 ani, schimbările datorate investițiilor private în spațiile închiriate în cadrul Combinatului Fondului Plastic demonstrează acest lucru. Evenimente de tipul și calibrul RDW contribuie, indiscutabil, la atragere aunui public cu probabilitate consistentă de a deveni public activ de artă pentru galeriile de la Combinat și nu numai. Generația tânără / hip poate și mi-aș dori să devină un public însemnat pentru expozițiile de design și artă.”,a declarat Andreea Stănculeanu, fondator al Galeriei Sector 1.

Deschiderea galeriei, în 15 iunie 2017, a coincis cu vernisarea unei expoziții de grup a șapte artiști tineri clujeni - Radu Băieș, Istvan Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Șerban - alături de artistul invitat Ioan Sbârciu. Au urmat expoziții personale ale fiecărui artist din această selecție a galeriei. Cea de-a doua expoziție de grup a acelorași artiști alături de care galeria a plecat la drum a fost un eveniment care a închis acest prim moment al Galeriei Sector 1.

Debutul noii etape curatoriale a Galeriei Sector 1 a fost reprezentat de Mother Tongue, o expoziție de grup coagulând viziunea a nu mai puțin de 17 de artiști contemporani asupra limbajului universal al desenului, a continuat cu Frumusețe conștientă, o altă premieră în programul curatorial al Galeriei Sector 1, care a marcat debutul colaborării cu patrimoniul de lucrări al artistei Yvonne Hasan și cu Flow State. Betuker / Gaspar duo- show-ul artiștilor Istvan Betuker și Szilard Gaspar este conceput ca o conversație între medii ce își propune să dezvăluie din intimitatea creativă a celor doi artiști aflați pentru prima dată într-un dialog exclusiv.

Romanian Design Week 2020, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, va dezvolta anul acesta o ediție specială în perioada 11-20 septembrie, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Festivalul abordează SCHIMBAREA, temă anunțată încă de la începutul anului, actualizându-și discursul și proiectele prezentate în acord cu transformările și contribuțiile aduse de industriile creative în perioada pandemiei, sub titulatura CHANGE 2.0.

Principala destinație Romanian Design Week 2020 va fi Combinatul Fondului Plastic, un spațiu cu o istorie specială.