The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Memoria Așezămintele Ion I.C. Brătianu

Articol / 18 Mai 2022 /
  • Memoria Așezămintele Ion I.C. Brătianu
1/1
#Expoziții zilnice de design românesc
#Memoria Așezămintelor
#StatuiVii
#14-22.05


Programul Așezămintelor Ion I.C. Brătianu continuă cu următoarele expoziții din seria celor zilnice propuse de 10 designeri români.

Joi, 19 mai, de la 14:00 la 22:00 - invitat Lucian Alexandru Arsene |design vestimentar 
Vineri, 20 mai, de la 14:00 la 22:00 – Atelier VAST | design & production studio
Sâmbătă, 21 mai, de la 10:00 la 22:00 – Smaranda Almășan | designer vestimentar
Duminică, 22 mai, de la 10:00 la 22:00 - Radu Manelici + Sebastian Pren | graphic designers


În fiecare zi, de la 18:00, designerii sunt prezenți la Asezămintele Ion I.C. Brătianu pentru meet&greet. 

Joi, 19 mai, de la ora 18:00 vă invităm să descoperiți istoria statuii Ion I.C. Brătianu, din parcul omonim, ce se situează la intrarea în ansamblul de patrimoniu gazdă.

Inițiativa aparține Monument For și face parte din programul Statui Vii. Joi, 19 mai, în cadrul RDW 2022, Statui Vii vorbește despre Ion I.C. Brătianu și lansează, printr-o instalație în jurul statuii, o invitație publică pentru a descoperi alături de vizitatori care sunt acele figuri sculptate neînsuflețite în jurul cărora ne-am creat amintiri în traseele noastre prin București, căutând să indexeze mai mult despre memoria noastră afectivă construită în jurul statuilor ce reprezintă parte integrantă din experiența noastră și a orașului.



Prin intervenția în jurul Așezămintelor Ion I.C. Brătianu, Romanian Design Week vă invită să vă familiarizați cu istoria casei și a împrejurimilor cartierului, sărbătorind și aprofundând moștenirile culturale, istorice și arhitecturale cu care am fost încredințați.

Ansamblul poate fi vizitat până duminică, 22 mai, iar intrarea este gratuită.