The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romanian Design Week 2024: Unlock The City

Articol / 21 Mai 2024 /
  • Romanian Design Week 2024: Unlock The City
1/1
Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, va avea loc în București, între 24 mai – 2 iunie, în clădirea monument istoric din Piața George Enescu, care a găzduit în trecut celebrul restaurant CINA (str. Benjamin Franklin 10).
 
Sub tema Unlock The city, ediția a 12-a își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Accesul la eveniment se va face pe bază de bilet, cu excepția elevilor, studenților și a pensionarilor, care au acces gratuit.
Clienții UniCredit beneficiază de 50% reducere la achiziția de bilet, dacă achită folosind card Mastercard. Reducerea se aplică direct în pagina de plată.

 
BILETE ROMANIAN DESIGN WEEK
______________________________________________________________________

PROGRAM ROMANIAN DESIGN WEEK

Agenda completă a festivalului e formată anul acesta din 8 formate:
 
→ RDW Design GO!
 RDW Design GO! redesenează harta orașului alături de zeci de business-uri și creativi independenți, creând noi trasee și obiective în oraș. Cu un program divers, acest format devine o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, adresându-se atât publicului larg, consumator de design, cât și profesioniștilor.
 
→ RDW Exhibition
RDW Exhibition promovează profesioniștii industriilor creative locale prin prezentarea celor mai bune proiecte de arhitectură și design realizate în decursul ultimului an. Sub umbrela RDW Exhibition, publicul are oportunitatea să admire peste 200 de proiecte din 6 categorii distincte: Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație.
 
→ RDW Design Flags
Dezvoltat alături de institute culturale, ambasade și organizații cultural-creative locale, RDW Design Flags aduce în prim-plan o serie de expoziții și proiecte ale designerilor și arhitecților din întreaga lume.
 
→ RDW Young Design
]RDW Young Design prezintă publicului anul acesta o serie de designeri și arhitecți tineri care s-au remarcat în cadrul festivalului DIPLOMA Show. Formatul celebrează începuturile de drum ale absolvenților și aduce în prim-plan proiectele inovatoare ale acestora.
 
→ RDW Concept Store
 RDW Concept Store este un spațiu dedicat consumului de design românesc, care prezintă o selecție de designeri și branduri locale. În plus față de prezentarea produselor, RDW Concept Store organizează și o serie de evenimente curatoriate, oferind întâlniri cu designerii, degustări, prezentări de produse și întâlniri informale între branduri și consumatori,
 
→ RDW Social
 RDW Social contribuie la celebrarea designului local și la creșterea unei comunități creative bine conturate, prin organizarea de evenimente și contexte de întâlnire, dialog și colaborare.
 
→ RDW Talks
RDW Talks promovează cele mai creative minți din România în dialog cu profesioniști internaționali, abordând teme actuale ale scenei globale de arhitectură și design.
 
→ Noaptea Studiourilor de Arhitectură
 Formatul propune publicului o seară specială în care arhitecții își deschid birourile și spațiile de lucru pentru a prezenta cele mai recente proiecte publicului larg și pentru a organiza evenimente sociale.
Vom anunța curând mai multe detalii, stay tuned and save the dates!
 
ROMANIAN DESIGN WEEK 2024 → 24 MAI – 2 IUNIE → BUCHAREST
____________________________________
Romanian Design Week este un proiect The Institute.
Prezentat de: UniCredit Bank
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Parteneri: IQOS, Purcari, Cemacon, Kozel, Globalworth, Oral-B, Rompetrol, MegaMall, Promenada
Partener cultural: Institutul Cultural Român
Cu sprijinul: Primăriei Municipiului București, prin ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti
Parteneri media strategici: PRO TV, Kiss FM, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Haute Culture, Revista BIZ, Revista Zeppelin, Molecule F, Designist, Modernism, B365.rofeeder.rohttp://xn--munteanurecomand-d3b.ro/, Propagarta, Revista Atelierul, IQAds, RADOR, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, PRwave, Glamour, The Woman, Happening, Inspirationist, Arthood, Metropolis, ALIST Magazine, Dreamingof.net, Daily Magazine, Nine O’Clock
Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren & Policromic
Partener monitorizare: MediaTrust
Design expozițional: Attila Kim Architects