The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 19-25 februarie 2018

/ 19 Feb 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 19-25 februarie 2018
1/1
Multe lucruri se pregătesc la noi în Cartierul Creativ, dar vrem să vă povestim doar despre „5 din cartier” sau evenimentele pe care nu vrem să le pierdeți din vedere în plimbarea prin jurul parcului Cișmigiu. 


1. Expoziția de artă contemporană URME, 09 - 23. 02, galeria MORA

Până pe 23 februarie ai ocazia să vezi expoziţia de artă contemporană «URME», în care doi artişti conceptuali belgieni, Léa Scope si Pierre Van Hulle, îşi prezintă lucrările din perspectiva urmei ca noțiune. Urma devine aici, la rândul ei, suport pentru imaginar şi pentru procesul mai general al readucerii aminte; fiecare lucrare în parte este urma lăsată de procesul ei creativ.
Centrul de artă MORA este un spaţiu expoziţional, atelier de creaţie, spaţiu pentru activităţi educaţionale, dialog, promovare și susţinere profesională. Artiști vizuali și artiștii la debut sunt bine-veniţi în spaţiul galeriei pentru a dezvolta experienţe personale în ceea ce privește conceptul propriei lor expoziţii. MORA se află pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 30, la parter.

2. Concert Big Band Radio, 22 februarie, Sala Radio

În stagiunea 2017-2018, un eveniment mult așteptat este Big Band Radio, care pe scurt înseamnă Decebal Bădilă – chitară bass, Vlad Popescu la baterie și Petrică Andrei la pian, dirijor: Ionel Tudor. Sala Radio se găsește pe Strada General Berthelot 60-64, iar biletele se pot cumpăra online de aici.

3. Dezbatere „Cultură și kitsch”, 22 februarie, Humanitas Cișmigiu

Joi, 22 februarie, la ora 19.00, Editura Humanitas vă invită în librăria Humanitas de la Cișmigiu la un dialog între Radu Paraschivescu, Vlad Mixich și Ioan Stanomir, cu tema „Cultură și kitsch. Flori și buruieni în grădina lumii“. Dezbaterea este prima din cele șase stimulate de seria „12 cărți despre lumea în care trăim“, dialoguri cu bibliografie, în care două cărți dau tonul și tema întâlnirilor, iar discuția are în centru un subiect de actualitate. Prima ediție pornește de la volumele „Civilizația spectacolului“ de Mario Vargas Llosa și „Cultura modernă pe înțelesul oamenilor inteligenți“ de Roger Scruton. Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook, aici.

4. „Pe Lacul Auriu” de E. Thompson, 24 februarie, Teatrul Bulandra

Doi bătrâni, o casă și un lac. Doar atât conține piesa. Dar când intri în spațiul ei interior, descoperi cât de bogată este. Textul piesei „On golden pond” a stat la baza scenariului filmului cu același nume realizat în 1981 de Mark Rydell (cu Katharine Hepburn, Henry Fonda și Jane Fonda în rolurile principale) autorul Ernest Thompson fiind distins cu premiul Oscar pentru scenariul original, iar Katharine Hepburn și Henry Fonda cu Oscar pentru cei mai buni actori. Piesa de teatru „Pe lacul auriu” de E.Thompson, regia Dinu Cernescu se joacă sâmbătă de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra.

5. Coffee and Breakfast, Artichoke

Artichoke Coffee Shop e unul din locurile cochete de pe Calea Victoriei unde găsești o atmosferă plăcută în orice moment al zilei. Pe lângă cafeaua de specialitate, poți încerca diferite minuni din meniul bine gândit: mic dejun, ceaiuri organice din Transilvania, cafea de specialitate din Londra, sucuri făcute în casă și prăjituri de cafea.