The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ART IN MOTION, expoziția care pune în mișcare lucrări ale artiștilor Roman Tolici și Andrei Gamarț

Articol / 13 Noi 2020 / The Institute
  • ART IN MOTION, expoziția care pune în mișcare lucrări ale artiștilor Roman Tolici și Andrei Gamarț
1/1
 Dacă v-ați aflat vreodată în fața unor lucrări de artă extraordinare, întrebându-vă cum ar fi dacă acestea ar prinde viață și ce ați simți în momentul respectiv, acum aveți oportunitatea de a experimenta acest lucru în cadrul expoziției Art in Motion, organizată de Qreator by IQOS împreună cu Mobius Gallery.

În perioada 17-21 noiembrie, pictura în ulei întâlnește digitalul, căpătând astfel noi sensuri și efecte spectaculoase. Expoziția reunește 15 lucrări semnate de Andrei Gamarț și Roman Tolici, doi dintre cei mai apreciați artiști contemporani, atât de public, cât și de critici, care expun constant în țară și în străinătate.

În cadrul expoziției, lucrările vor fi prezente în două variante: una originală, așa cum a conceput-o artistul, iar cealaltă, în oglindă, într-o versiune animată, care oferă privitorului noi perspective asupra lucrării originale. Astfel, vizitatorii vor putea vedea fizic pânzele expuse la Mobius Gallery, în strada Dumbrava Roșie nr. 18, în intervalul orar 14:00-20:00, iar versiunea animată a acestora va putea fi accesată pe qreator.ro, prin scanarea unui QR code asociat fiecărei lucrări.

De Noaptea Muzeelor, din dorința de a aduce publicul mai aproape de artă, chiar și de la distanță, organizatorii au recreat evenimentul în format digital, live, astfel încât cei care nu pot ajunge să viziteze expoziția, să poată lua parte la acest eveniment.

Sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 19:00-20:00, pasionații de artă îi pot urmări în timp real pe Andrei Gamarț și Roman Tolici, cei doi artiști atât de diferiți, dar la fel de pasionați de pictură, care vor fi prezenți în cadrul evenimentului live, transmis simultan pe paginile de Facebook Qreator by IQOS și Mobius Gallery. În cadrul acestuia, Roxana Gamarț, co-fondatoarea Mobius Gallery va modera un dialog inedit cu cei doi. Temele de discuție abordează arta în diversele ei manifestări și adaptarea acesteia la noul context mondial, precum și o discuție aplicată referitoare la lucrările expuse și rezultatele obținute prin animarea digitală a acestora. În timpul live-ului, privitorii vor putea admira un montaj video care prezintă în paralel lucrările originale și versiunile lor animate.

Printre cele 15 lucrări aduse la viață cu ajutorul tehnologiei se numără The Highway, Sufficient Proximity, Twins, The Oblivion, Nightwatch (Andrei Gamarț), precum și White Matter in Cinema Patria Hall, We Run the Earth, Peace Messenger 1, Dream of Immortality, Mask (Roman Tolici). Scopul demersului este acela de a oferi o nouă perspectivă, mai dinamică, asupra lucrărilor.

O parte din pânzele selectate în cadrul expoziției fac parte din colecții private și sunt expuse acum după mai mulți ani. Totodată, expoziția include și lucrări mai recente, din perioada 2019-2020, expuse acum pentru prima dată.

Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susține sectorul creativ din România.
Situat în București, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativității din zona culturală bucureșteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduiește, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei și susține dezbaterea între actorii culturali. Spațiul este, de asemenea, deschis vizitatorilor, care îl pot rezerva, împreună cu resursele tehnologice de care au nevoie, pentru proiectele lor creative. Qreator by IQOS, #HomeofCreativity, este deschis tuturor creativilor și iubitorilor de creativitate.
Mai multe informații pe www.qreator.ro și www.facebook.com/qreator.