The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Artiștii de artă stradală transmit un mesaj unitar pe zidurile din Sibiu - #Openness

Articol / 13 Iun 2019 / The Institute
  • Artiștii de artă stradală transmit un mesaj unitar pe zidurile din Sibiu - #OpennessSISAF
  • Artiștii de artă stradală transmit un mesaj unitar pe zidurile din Sibiu - #OpennessSISAF
  • Artiștii de artă stradală transmit un mesaj unitar pe zidurile din Sibiu - #OpennessSISAF
  • Artiștii de artă stradală transmit un mesaj unitar pe zidurile din Sibiu - #OpennessSISAF
  • Artiștii de artă stradală transmit un mesaj unitar pe zidurile din Sibiu - #OpennessSISAF
1/5
În perioada 1-7 iulie, Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu - SISAF - continuă demersul de revitalizare a spațiului urban prin artă stradală, început acum 5 ani. Turul de Street Art, compus din 67 de lucrări și 5.700 mp de culoare, va fi astfel îmbogățit.

Anul acesta, festivalul celebrează puterea artiștilor stradali de a se face auziți prin lucrări cu mesaje puternice, care schimbă comunitatea din temelie. Urmând tema #OPENNESS, cei 18 artiști aleși în urma selecției de proiecte vor transforma pereții anoști a 12 locații din Sibiu în tablouri vii, care pulsează prin coloare, forme și emoție.

Printre zidurile ce vor fi pictate la SISAF 2019 se vor regăsi locații care urmăresc localnicii sau turiștii pe tot parcursul lor în oraș - de când ajung în Sibiu, unde locuiesc, unde își petrec timpul liber și mai ales unde învață. Vorbim, așadar, de lucrări executate pe fațade de grădinițe / școli / licee, instituții importante pentru viața culturală, dar și spații private, care prin buna vizibilitatea pot face și mai cunoscută această formă de artă.

Artiști importanți din România și invitați din Germania, Belgia și Ungaria vor contura tema #Openness pe zidurile din Sibiu
Cei 18 artiști selectați pe baza propunerilor trimise și analizate de juriul festivalului au fost aleși din peste 120 de participanți din toată lumea - Brazilia, Siberia, Mexic, Noua Zeelandă, dar și din majoritatea țărilor europene. Dintre aceștia, membrii grupului Sweet Damage Crew - Lost.Optics, Recis și Pandele - vor realiza lucrări individuale în stilul propriu; Kitră execută o instalație murală formată din 3 bucăți; Iluc, care semnează vizualul ediției propune și el o lucrare pe un zid, iar artiști cu potențial din noul val, precum Harcea Pacea, Toma Andreea și Felea Andrei, vor participa pentru prima dată la festival.

Din afara țării, tema diversității și deschiderii va fi susținută de lucrările artiștilor de stradă Danny Figueroa - W3SR din Germania, Mehsos din Belgia și Taker One din Ungaria. Fiecare își va lăsa amprenta pe zidurile Sibiului, prin murale realizate în stilul propriu, puternic recognoscibil, care i-au făcut cunoscuți.

Lista completă a artiștilor:
Cazacincu Bogdan, Danny Figueroa - W3SR, Felea Andrei, Harcea Pacea, Iluc, John.S, Kaps Crew, Kitră, Lost.Optics, Mehsos (Belgia), Mihail Alin, Pandele, Pisica Pătrată, Recis, Robert Obert, Scutaru Cristian, Taker One (Ungaria), Toma Andreea.

Dincolo de artă stradală, SISAF este un adevărat festival de cultură urbană. Programul final va cuprinde, la fel ca în fiecare an, concerte, conferințe și dialoguri despre artă, întâlniri cu artiștii, workshop-uri, seară de film, expoziție și proiecții pe clădiri reprezentative din oraș.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.