The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dan Mircea Cipariu, invitat special la finisajul ”Măiastra. Ia-Altfel / Ea-Altfel”

Articol / 05 Sep 2018 / The Institute
  • Dan Mircea Cipariu, invitat special la finisajul ”Măiastra. Ia-Altfel / Ea-Altfel”
  • Dan Mircea Cipariu, invitat special la finisajul ”Măiastra. Ia-Altfel / Ea-Altfel”
1/2
Vineri, 7 septembrie 2018, ora 19:00, la Galeria de artă contemporană Galateca din București (str. C.A. Rosetti, nr.2-4), are loc finisajul expoziției ”Măiastra. Ia-Altfel / Ea-Altfel” realizată de trei artiste din Cluj, Ioana Olahuț, Elena Ilash și Alexandra Mureșan.

Invitatul special al finisajului este scriitorul, jurnalistul și managerul cultural Dan Mircea Cipariu, cu o intervenție poetică. ”Am fost mereu atras de confluența dintre artele focului și artele poetice, de relația dintre re-citirea și re-interpretarea unor elemente identitare, vizuale și chiar textuale. Intervenția mea poetică va rezona cu Blajul și purtatul de ie din satul Pănade, satul cipăreștilor, cu elementele biografice în care m-am întâlnit și încă mă mai întâlnesc cu o lume ce scrie în versuri și gândește în poezii”, a declarat scriitorul Dan Mircea Cipariu. Cu acest prilej artistele vor face turul ghidat al expozitiei. O seara de arta, poezie, cu degustare de cafea si vin.

Partenerii evenimentului: Illy, Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești. Parteneri media: Radio România Cultural, Smart Fm, AgențiadeCarte.ro, Modernism.ro, Biz, Artwall, Dreamingof.net. Intrarea se face pe bază de invitație (care poate fi solicitată la adresele de email: cipariu@yahoo.com sau galerie@galateca.ro).