The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gabriel Kelemen – Cymatics: când sunetul întâlnește materia

Articol / 02 Mar 2015 / INSTITUTE.RO
  • Gabriel Kelemen – Cymatics: când sunetul întâlnește materiaLucian Muntean
  • Gabriel Kelemen – Cymatics: când sunetul întâlnește materiaLucian Muntean
  • Gabriel Kelemen – Cymatics: când sunetul întâlnește materiaLucian Muntean
  • Gabriel Kelemen – Cymatics: când sunetul întâlnește materiaLucian Muntean
1/4
Sâmbătă dimineață am călătorit în nordul orașului cu ocazia brunch-ului privat prilejuit de vernisajul expoziției lui Gabriel Kelemen, Cymatics: când sunetul întâlnește materia pregătită de Nasui collection & gallery.

Spațiul generos și inundat de soare din Bulevardul București Nord găzduiește expoziția compusă din patru faze, fiecare corespunzând cu diferite abordări în cercetare ale lui Gabriel Kelemen: desen, sculptură, digigraphie și video.
 
Sunt expuse filmări macro ale experimentelor de laborator făcute de Kelemen, desene ce cartografiază principiului „sferă-vortex universal”. Acest principiu indică faptul că, aplicând anumite intensități de vibrații unor lichide cu vâscozități variate, se creează în interiorul lichidului niște curenți circulari care se mișcă în mod controlat, similar curenților marini, atmosferici sau sistemelor sanguine și limfatice din corpul uman. 
Pot fi cercetate și o serie de scuplturi, momente de „freeze”, în procesele generative, din mișcarea lichidelor în interacțiunea cu vibrațiile. Evoluțiile neașteptate ale acestor mișcări, documentate matematic, descoperă forme de o frumusețe stranie, regăsite la diverse niveluri în natura și viața organică.