The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Inaugurare Ediția a XI-a ART SAFARI

Articol / 09 Feb 2023 / Andra Mihai
  • Inaugurare Ediția a XI-a ART SAFARI
1/1
 Ambasadorul Regatului Spaniei în România, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, a participat astăzi, 9 februarie, la inaugurarea celei de-a unsprezecea ediții a expoziției “Art Safari”, care va rămâne deschisă publicului la Palatul Dacia din București de pe 10 februarie până pe 14 mai.

Intitulată “Maeștrii picturii spaniole - secolul XIX și apariția impresionismului”, expoziția cuprinde aproximativ o sută de opere, printre care și cateva lucrări remarcabile ale pictorului Joaquín Sorolla (1863-1923), precum și ale altor artiști spanioli proeminenți din această epocă, cum ar fi Mariano Fortuny, Ignacio Zuloaga, Raimundo de Madrazo, Francisco Miralles, Ramón Martí Alsina, Joaquín Agrasot, Federico de Madrazo, și lista nu se oprește aici.

Curatoarea expoziției, Helena Alonso, a dorit să transmită tendințele proprii ale mișcării impresioniste, respectiv orientalismul și iluminismul, reflectate de lumina Mediteranei, și care au servit la promovarea Spaniei prin intermediul artiștilor care au jucat un rol important în secolul XIX, una dintre cele mai vibrante perioade a picturii europene.

După cum a menționat E.S. Ambasadorul Spaniei, “prin intermediul acestei expoziții, se dorește întărirea legăturilor culturale dintre România și Spania, precum și promovarea imaginii unei Spanii care combină tradiția și modernitatea, trecutul și viitorul, efemerul și perpetuumul, imagine descrisă cu atâta succes de către maeștrii impresioniști spanioli”.