The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Încep înscrierile la cea de-a doua ediție a Incubatorului de animație

Articol / 11 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • Încep înscrierile la cea de-a doua ediție a Incubatorului de animație
1/1
Vacanța de vară e pe cale să-nceapă, și odată cu ea, cel mai amplu program educațional Animest, ajuns anul acest la cea de-a doua ediție. Începând cu data de 10 iunie, elevii liceelor de arte plastice din România și Republica Moldova sunt invitați să se înscrie în prima etapă a Incubatorului de animație, programul intensiv de creație care le va oferi șansa de a face primii pași în lumea filmului de animație. Adolescenții se pot înscrie până pe 30 iunie, completând formularul de contact disponibil pe www.incubatoruldeanimatie.ro/contact sau trimițând un e-mail la incubator@animest.ro.

Prima parte a proiectului se va desfășura în perioada 1 iulie – 30 august, sub forma unei serii de întâlniri online cu ilustratorul și regizorul Paul Mureșan, împreună cu care participanții vor discuta despre etapele de creație ale unui film animat, vor descoperi tehnici de animație și storytelling și vor realiza, sub îndrumarea lui, exerciții practice pe o temă dată.

Experiența în domeniul filmului de animație nu este necesară, programul reprezentând o ocazie specială de a învăța tehnici de animație pentru tinerii desenatori și ilustratori. Încurajând și sprijinind liceeni să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, Animest rămâne fidel obiectivului său de a resuscita și promova industria autohtonă, contribuind activ la dezvoltarea acesteia. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape absentă din liceele din România, Incubatorul de animație își propune să îmbogățească experiența artistică și educativă a elevilor, consolidând parteneriate cu instituțiile de învățământ.

În a doua parte a programului, derulată online între 11-17 octombrie, 10 elevi selecționați vor putea participa la un workshop practic, în cadrul căruia vor fi ghidați să creeze secvențe animate pe un subiect dat. Unul dintre finaliștii programului va fi premiat la Gala de închidere a Festivalului Animest 2021, în urma voturilor exprimate de un juriu format din specialiști din domeniu.

Mai multe detalii despre Incubatorul de animație sunt disponibile pe site-ul programului. Liceele care își doresc să se implice în program sunt invitate să-i contacteze pe organizatori prin intermediul formularului de contact sau printr-un email la: incubator@animest.ro.