The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IQOS susține noua generație de artiști din cadrul DIPLOMA

Articol / 19 Oct 2022 / Andra Mihai
  • IQOS susține noua generație de artiști din cadrul DIPLOMA
1/1
Ediția a IX-a a festivalului DIPLOMA, dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, s-a desfășurat anul acesta între 7 și 16 octombrie 2022, la Combinatul Fondului Plastic din București. Și anul acesta, DIPLOMA Show 2022 a adus în fața publicului artiști care au prezentat cea mai importantă lucrare realizată de aceștia în perioada academică, respectiv lucrarea de licență. Pictură, fotografie, new media, modă, arhitectură sau design grafic au fost formele de expresie artistică explorate în lucrările expuse la DIPLOMA. Pentru al treilea an consecutiv, IQOS este partener al festivalului și contribuie la promovarea și sprijinirea artiștilor la început de drum.Prin mesajul Arta ne aduce împreună. Cu IQOS., brandul definește unul dintre obiectivele sale pe termen lung, acela de a genera progresul prin valorizarea talentelor în formare, a ideilor care inovează și care au puterea de a aduce schimbare în comunitate și în societate. Parteneriatul cu DIPLOMA reprezintă unul dintre parteneriatele strategice ale brandului, prin care IQOS susține industriile creative din România.



„Festivalul DIPLOMA reprezintă pentru noi, în fiecare an, o sursă de inspirație și o oportunitate de a ne apropia de cei care abia acum își croiesc un drum în lumea artei. Le admirăm creațiile, le apreciem entuziasmul și ideile inovatoare pe care le propun. Credem că, prin lucrările lor, proaspeții absolvenți oferă o perspectivă asupra lumii actuale și acces la modul în care ei se raportează la prezent, la schimbările pe care și le doresc. Ne bucurăm că le putem aprecia împreună talentul acum, la debutul carierei lor. Arta, la fel ca schimbarea, se celebrează mai bine în comunitate. De aceea, IQOS propune în cadrul DIPLOMA o serie de experiențe care construiesc pe ideea de a aduce oamenii împreună prin intermediul artei.” – Denys Strobykin - Director Marketing & Digital, Philip Morris România.

De-a lungul timpului, prin proiectele dezvoltate împreună cu artiști aflați la început de drum, IQOS a contribuit semnificativ la debutul lor și la promovarea acestora în industria creativă în care și-au dorit să se afirme.

În cadrul acestei ediții, colaborarea dintre IQOS și Remus Andrei Moldovan, absolvent al Facultății de Arte Decorative și Design, a însemnat alăturarea viziunii artistice a acestuia și a valorilor care definesc brandul, precum progresul, inovația și rolul acestora în comunitate. Rezultatul acestei colaborări a fost un produs vestimentar unicat, dedicat exclusiv consumatorilor IQOS, prin care se stabilește, astfel, o legătură directă între utilizatorii IQOS și industria creativă.

Design-ul propus reinterpretează grafic valorile brandului prin utilizarea unor elemente din identitatea vizuală a acestuia, precum forma recognoscibilă a literei Q din logo, căreia îi oferă un alt rol, aceea a unei ferestre de dialog, care se multiplică și reflectă, astfel, ideea de comunitate. În plus, formele geometrice, alternate cu cele fluide, ilustrează progresul continuu al societății, realizat prin idei inovatoare.

Una dintre atracțiile principale ale festivalului a fost instalația interactivă Syneshesium, dezvoltată în parteneriat cu studioul H3. Un proiect interdisciplinar, la intersecția neuroștiinței cu arta și tehnologia, aceasta a invitat participanții să descopere formă grafică a reacțiilor lor cerebrale la stimuli vizuali.



În plus, spațiul IQOS a devenit la DIPLOMA un loc de întâlnire și petrecere a timpului dintre vizitarea pavilioanelor deschise în cadrul festivalului. Astfel, utilizatorii IQOS care au ajuns în spațiul dedicat până în 9 octombrie, au putut experimenta, cu ajutorul unui braț robotic, o nouă manieră de a-și personaliza un cocktail comandat de la barul IQOS.

De asemenea, utilizatorii care și-au dorit să-și personalizeze dispozitivul IQOS au putut face acest lucru gratuit, în spațiul special amenajat în curtea Combinatului Fondului Plastic, prin alegerea unuia dintre modelele disponibile, inspirate de tematica festivalului.

***

Accesul în spațiul IQOS a fost gratuit și permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.