The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

LET’S START RDW 2021 TOGETHER!

Articol / 19 Sep 2020 / The Institute
  • LET’S START RDW 2021 TOGETHER!
1/1
Ediția Romanian Design Week 2021 se va desfășura în perioada 14-23 mai și va avea tema TOGETHER!

Într-un an în care ne-am văzut nevoiți să ne reinventăm de zeci de ori, să decidem în imprevizbil, să ne adaptăm zilnic și să încercăm să transformăm provocările în șanse, am (re)descoperit că cele mai importante ingrediente ale proiectelor culturale și creative de succes sunt: colaborarea, încrederea și diversitatea.

Ediția de anul acesta a Romanian Design Week se desfășoară sub semnul Schimbării și ne-a învățat, mai mult decât oricare ediție de până acum, cât de importanți sunt partenerii, cât de esențiali sunt colaboratorii și toate echipele creative cu care lucrăm, care se implică și definesc acest eveniment. De aceea, tema ediției de anul viitor, pe care ne propunem să o organizăm în luna mai, este dedicată lor și tuturor designerilor, creativilor și operatorilor culturali care au contribuit la ce este astăzi Romanian Design Week.

Tema TOGETHER a fost aleasă din convingerea că investigând și deconstruind procesele colaborative și multidisciplinare, vom învăța să le aprofundăm, normalizăm, aplaudăm și să le scalăm la nivel de proiect, de cartier, de societate.

Sub tema Together, ne propunem să dezvoltăm cea mai ambițioasă ediție de până acum, care va conține o serie de expoziții tematice, dezvoltate în jurul dorinței de a aprofunda discursul despre importanța multidisciplinarității, pe care Romanian Design Week și l-a asumat încă de la prima ediție, prin alăturarea mai multor discipline complementare, precum și în jurul nevoii de a investiga emergența proceselor creative, prin identificarea unor practici multidisciplinare, de cercetare, teoretice sau experimentale, precum și prin încurajarea unor abordări atipice, colective, despre teme de interes actual în lumea designului.

Astfel, lansăm deja un Open Call pentru cele mai bune proiecte recente, din domenii diferite (arhitectură, urbanism, fashion, design de produs, design grafic și, mai nou!, fotografie), a căror selecție își va propune să sublinieze dialogul posibil dintre aceste domenii, precum și un apel de propuneri pentru proiecte colaborative atipice, ce sfidează granițele consacrate ale designului sau demonstrează plus-valoarea diversității.
Ne propunem, de asemenea, să continuăm o serie de formate ce s-au dovedit de mare succes la această ediție, precum: RDW Flags, alături de partenerii de la Qreator, Guest Country, evenimentele satelit, reunite sub formatul Design GO sau Online Design Market, un proiect pe care dorim să îl dezvoltăm pe tot parcursul anului și să îi oferim o importantă dimensiune editorială.

Mai mult, RDW 2021 își propune să fie și prima ediție care se va desfășura în mai multe orașe, prin intermediul unor parteneri strategici, în unele dintre cele mai mari orașe ale țării, din dorința de a elabora și discursul geografic al colaborării.

Open Call Best of 2019-2020
Cei dorinici să participe în cadrul expoziției Romanian Design Week 2021 BEST OF se pot înscrie deja în cadrul apelului de proiecte pentru cele mai bune lucrări de arhitectură, urbanism, design grafic, fashion, design de produs, fotografie și multidisciplinar. Cele mai bune proiecte vor fi selectate de către Boardul Creativ RDW și vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce își propune să urmărească efectele alăturării acestor bresle profesionale și abordări ale designului.
Mai multe detalii despre apelul de proiecte găsiți aici.

Call for proposal TOGETHER
Mai mult, cei care își doresc deja să propună sau să demareze discuții despre proiecte care demonstrează importanța diversității și a multidisciplinarității, sunt încurajați să contacteze echipa curatorială deja, la adresa hello@romaniandesignweek.com.