The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

LIKE CNDB

News / 07 Mar 2016 / INSTITUTE.RO
  • LIKE CNDB
  • LIKE CNDB
  • LIKE CNDB
  • LIKE CNDB
1/4
Centrul Național al Dansului București anunță a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB. O selecție de evenimente eclectice se reunește sub umbrela LIKE CNDB în perioada 17 martie - 17 aprilie 2016, în mare parte, dar nu exclusiv, la Sala „Stere Popescu”.
 
Festivalul prezintă forme hibride de spectacol și manifestări conexe – „forme orfane” cum le numeşte criticul de teatru George Banu, rezultate din întâlnirea cu celelalte arte. În fapt, LIKE CNDB își dă întâlnire cu alte festivaluri cu care împarte un public alternativ, deschis experimentării în spațiul urban și artistic, un public avid de spectacole de dans contemporan, performance, teatru și film alternativ sau experimental, concerte, proiecții, conferințe și discuții.
 
Despre formele hibride, George Banu spunea: „forme orfane, în sensul că nu ştim de unde vin, adică nu ştim dacă părinţii lor sînt teatrul sau cinematograful. E vorba de o artă hibridă […]dar care e simptomatică, reprezentativă pentru mentalitatea tinerelor generaţii de astăzi, ce trec foarte uşor dintr-un loc în altul.” CNDB își asumă Festivalul LIKE CNDB din 2016 în acest spirit progresist, chiar supus riscului neînțelegerii, pentru a promova cu precădere gândirea și experimentul. În acest sens în program se vor adăuga și evenimente neanunțate, surpriză, care vor completa programul festivalului.
 
BIEFF – Bucharest International Film Festival își unește forțele cu Centrul Național al Dansului pentru a deschide împreună cea de a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB.
 
Deasemenea, HomeFest, un festival care se desfășoară în case și apartamente, va prezenta, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului, primul spectacol-perfomance din festivalul LIKE CNDB.
 
Iar Festivalul Internațional de Film NEXT va include un moment perfomativ pregătit de Centrul Național al Dansului.
În fine, Festivalul Intenațional de film documentar și drepturile omului One World Romania, se va deschide cu un moment pregătit de Centrul Național al Dansului, care v-a și „adopta un documetar”.