The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Peste 60,000 de persoane au participat la Noaptea Albă a Galeriilor

News / 06 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Peste 60,000 de persoane au participat la Noaptea Albă a Galeriilor Foto: Mihai Tănase
  • Peste 60,000 de persoane au participat la Noaptea Albă a Galeriilor Foto: Mihai Tănase
1/2
Pentru prima dată, Noaptea Albă a Galeriilor a avut loc simultan în zece orașe, pe 30 septembrie, aniversând zece ani de la întâia ediție a evenimentului. Un public divers de peste 60,000 de persoane a vizitat, timp de o noapte, expoziții și evenimente de artă contemporană desfășurate în peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de creație din București și alte nouă orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.



Programul evenimentelor speciale din București continuă în luna octombrie.

NO MAN’S LAND / zece discursuri din arta contemporană românească
Rezidența Scena9 (RS9), Ion Luca Caragiale nr. 32
Perioadă de vizitare: 5-30 octombrie 2016, de miercuri până vineri, 16:00-21:00 / sâmbătă-duminică, 12:00-21:00

NO MAN’S LAND reunește pe același teritoriu 10 expoziții reprezentative pentru fiecare oraș participant NAG 2016, reflectând viziunile diferite a 12 curatori care prezintă lucrările a peste 50 de artiști la Rezidența Scena9. BRD - Groupe Société Générale, partener principal al Nopții Albe a Galeriilor, își propune să transforme acest spațiu într-unul cultural-artistic, deschis noilor generații de creatori. Luna octombrie va avea în agenda expoziției NO MAN’S LAND o serie de evenimente paralele printre care și activități de weekend cu copii, al căror program va fi anunțat pe pagina de Facebook a NAG și a Rezidenței Scena9.

 

NAG RETROSPECT: MEMORY LEAKS
ARCUB - Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84-90
Perioadă de vizitare: 30 septembrie - 30 octombrie, de luni până duminică, 14:00-22:00

Expoziția retrospectivă a Nopții Albe a Galeriilor continuă la ARCUB până la finalul lunii octombrie. Rememorarea primilor nouă ani NAG aduce împreună atât lucrări din edițiile anterioare, cât și lucrări noi, semnate de 32 de artiști contemporani.