The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Proiectul Explorări artistice ale spațiului public începe cu un apel deschis

Articol / 02 Sep 2022 / Andra Mihai
  • Proiectul Explorări artistice ale spațiului public începe cu un apel deschis
1/1
Proiectul Explorări artistice ale spațiului public, creat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022, lansează o serie de 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 apel deschis, 1 intervenție artistică coprodusă de 2 artiști din domenii diferite (artă vizuală și muzică) și 1 expoziție, toate cu acces gratuit, care au ca scop promovarea cunoașterii și a explorării prin artă a spațiilor publice din cartierele din București. Citește mai mult despre proiect aici.

Seria de activități care alcătuiesc proiectul „Explorări artistice ale spațiului public” conduc, etapizat, la o înțelegere orizontală a capacității artei de a umaniza spațiul public. Produsele culturale ale proiectului investighează rolul artei în viața cotidiană și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală și de a stimula imaginația privitorilor, contribuind la regenerarea urbană.

Apelul deschis pentru fotografie de artă urbană demarează activitățile proiectului cultural Explorări artistice ale spațiului public. Fotografii și exploratorii urbani sunt invitați să identifice și să fotografieze trei noi lucrări de artă stradală. Apelul deschis acordă 3 premii și expune fotografiile selectate în cadrul expoziției multidisciplinare din luna Octombrie 2022.

Fotografiile pot fi transmise în format digital, completând formularul de participare pe pagina apelului deschis - aici - în perioada 1 Septembrie – 1 Octombrie 2022, ora 23:59. Selecția fotografiilor premiate este realizată de către public, prin vot anonim online. 

Calendarul proiectului Explorări artistice ale spațiului public


1 Sept - 1 Oct: Perioadă de înscrieri în apelul deschis pentru fotografie de artă urbană (online)

10 Sept: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

11 Sept: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

17 Sept: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

24 Sept: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

24 - 30 Sept: Intervenție artistică multidisciplinară, în co-producție: artă vizuală și muzică, București

1 Oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

8 Oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

11 Oct: Anunț rezultate / apel deschis pentru fotografie de artă urbană

15 Oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

20 - 30 Oct: Vernisaj expoziție - performance multidisciplinar muzică electronică și live painting, transmis în direct online

20 - 30 Oct: Expoziție multidisciplinară, București

22 Oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

22 Oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

29 Oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană” , București

***

Toate activitățile și produsele programului Explorări artistice ale spațiului public sunt gratuite.
Explorări artistice ale spațiului public este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Teen Press, Revista Golan, La pas prin Brașov, Modernism.ro

*** 

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.