The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează P.E.V.A. - Premiile Ecaterina Vrana pentru Tinere Artiste: primul proiect pe termen lung din România dedicat susținerii artistelor emergente

Articol / 20 Sep 2024 / Andra Mihai
  • Se lansează P.E.V.A. - Premiile Ecaterina Vrana pentru Tinere Artiste: primul proiect pe termen lung din România dedicat susținerii artistelor emergente
1/1
Asociația Kontakt și Mobius Gallery au anunțat lansarea Premiilor Ecaterina Vrana pentru tinere artiste (P.E.V.A.), o inițiativă susținută de UniCredit Bank, în parteneriat cu DIPLOMA, Muzeul de Artă Recentă și Atelierele Scânteia. Demersul are ca scop susținerea și promovarea activității artistelor vizuale, aflate la început de carieră.

P.E.V.A. își propune să încurajeze dezvoltarea vocilor feminine emergente, oferindu-le oportunități și resurse pentru a-și spori potențialul creativ și pentru a contribui la dezvoltarea scenei de artă contemporană, onorând și păstrând în același timp moștenirea Ecaterinei Vrana, figură semnificativă în arta românească postdecembristă.

Ecaterina Vrana (1969–2019) a adus contribuții semnificative artei contemporane naționale. A absolvit Academia de Arte din București sub îndrumarea profesorului Sorin Ilfoveanu. Cariera Ecaterinei Vrana a început cu o expoziție la Universitatea din Freiburg în 1993 și a inclus numeroase expoziții personale și de grup, în Europa și America de Nord. Munca ei continuă să inspire și să influențeze noile generații de artiști.

Anul acesta, juriul PEVA, compus din curatori, critici de artă și jurnaliști culturali, selectează trei artiste din cadrul participanților la secțiunea de pictură și artă grafică a festivalului DIPLOMA. Cele trei premii constau în acordarea unor burse anuale, spații de atelier pe o perioadă de un an și o expoziție personală la galeria Mobius din București, sub îndrumarea echipei curatoriale a galeriei. 

Acest premiu este conceput pentru a oferi artistelor toate resursele necesare pentru a-și lansa cariera și a avea un impact semnificativ pe scena artei contemporane.

***



P.E.V.A. este susținut de UniCredit Bank și se desfășoară în parteneriat cu festivalul DIPLOMA, Muzeul de Artă Recentă și Atelierele Scânteia, consolidându-și astfel angajamentul față de promovarea și susținerea culturii și artei emergente.