The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SEQUENCE #15: Iawna - One Milk Two Sugars la Galeria Suprainfinit

Articol / 04 Iul 2023 / Andra Mihai
  • SEQUENCE #15: Iawna - One Milk Two Sugars la Galeria Suprainfinit
1/1
One Milk Two Sugars, primul solo show în vitrină al artistei Iawna, alături de o intervenție performativă pe trotuar sub forma unei terase-bistro, curatoriat de Daniela Custrin, va avea vernisajul Joi, 6 iulie, începând cu ora 19.00, la galeria Suprainfinit. Intervenția culinară va începe la ora 20.00.



Instalația reprezintă prima intervenție artistică dintr-o serie de cinci a unor artiste locale emergente, parte din proiectul SEQUENCE & Mântuleasa în vitrina galeriei Suprainfinit. Fiecare expoziție va fi acompaniată de un eveniment performativ, comunitar în seara vernisajului, în spațiul public, din dorința de a face arta mai accesibilă trecătorilor și a crea experiențe împărtășite în cartierul Mântuleasa.



''Odată cu standardizările cosmetice și stilul obiectivizant folosit în media în reprezentarea mâncării, aceasta devine decorativă, și, de fapt, necomestibilă. Postările cu mâncare sunt gândite pentru a fi consumate online, ca un fel de promisiune fermecătoare nesațioasă. ONE MILK TWO SUGARS, atât în interiorul vitrinei, cât și pe trotuarul din fața acesteia, reprezintă prima instalație site-specific a artistei Iawna, a cărei practică creează o alternativă la imaginile alimentare publicitare, nu dintr-o exterioritate critică, ci mai degrabă dintr-o perspectivă interioară complexă, susținând că e necesar să trăiască pentru o perioadă în interiorul lumii-banner pentru a înțelege noțiunea de frumusețe™ în relație cu mâncarea. Vitrina de 5 metri lungime de pe strada Mântuleasa găzduiește timp de o lună o campanie publicitară, abordând diferit modul în care mâncarea ar putea ajunge pe piață.''  - Daniela Custrin

***
One Milk Two Sugars este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.