The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TEMPS ZERO | Expoziție multimedia de fotografie documentară poetică

Articol / 03 Sep 2019 / The Institute
  • TEMPS ZERO | Expoziție multimedia de fotografie documentară poetică
1/1
O experiență vizuală și sonoră, poetică și autobiografică, intimă și colectivă, în viziunea unui grup internațional de fotografi, cineaști și sound artists consacrați.

Vineri, 6 septembrie, ora 19:30, Colectivul TempsZero vernisează la MNAC prima lor expoziție foto într-un muzeu, cu printuri de mari dimensiuni, pe hârtie de orez.

Expoziția este interactivă și are o coloană sonoră creată pe mai multe straturi, ce poate fi controlată de vizitatori prin simpla lor prezență. Apropierea de senzori produce sunete diferite, creând un peisaj sonor în mișcare. Acestea pot fi auzite fie individual, fie stratificat, atunci când mai mulți vizitatori le activează. De asemenea, vizitatorii pot controla volumul coloanei sonore prin apropierea sau depărtarea palmei de senzorul atașat fotografiei.

Colectivul Temps Zero experimentează expunerea fotografiei în performance-uri multimedia live, irepetabile, în care îmbină experiența vizuală (foto, video) cu înregistrări audio de pe teren, prelucrate instrumental de artiști.

Vernisajul se va face în prezența artiștilor și curatorilor.

Când: Vineri, 6 septembrie, 19:30 - 23:00
Unde: Etajul 4, MNAC
Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

TEMPS ZERO este un proiect artistic colectiv care combină imaginile cu sunetul și creează o relație simbiotică izbitoare între diferite medii: fotografie, film, muzică și înregistrări pe teren. Proiectul din București reunește 18 artiști din Europa, într-o prezentare a realităților cotidiene și a emoțiilor universale filtrată de introspecție și documentare individuală. La Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), TEMPS ZERO vor fi prezenți cu o expoziție de fotografie și video, alături de o instalație interactivă de sunet.

Începând cu 2013, TEMPS ZERO a coagulat un grup internațional de artiști vizuali și de sunet care împărtășesc aceeași abordare etică a vieții și creației, sprijinită pe o viziune existențială comună și pe o formă de rezistență poetică față de lume. Proiectul a avut loc în diferite orașe europene, unde fiecare eveniment a evoluat către noi formate: proiecții adesea însoțite de coloane sonore live, expoziții, ateliere de lucru și publicații. TEMPS ZERO este un proiect independent, creat de artiști care lucrează în afara principalelor instituṭii creative; miza acestora este o vastă explorare a libertății de exprimare și un puternic impuls creator.

Fotografii ṣi filme: Michael Ackerman (US), Gaël Bonnefon (FR), Martin Bogren (SE), Lorenzo Castore (IT), Stéphane Charpentier (FR), Clara Chichin (FR), Adam Grossman Cohen (US), Damien Daufresne (FR), Gabrielle Duplantier (FR), Theo Elias (SE), Nicu Ilfoveanu (RO), Marco Marzocchi (IT), Lorena Morin (ES), Patricia Moroșan (RO), Alisa Resnik (RU), Gilles Roudière (FR), Uli M Schueppel (DE), Marie Sordat (FR)
Sunete ṣi muzică: Alyssa Moxley (US), David Bryant (CA) și Vlad Feneșan (RO)
Curator: Stéphane Charpentier (FR)
Curatoare asociate: Patricia Moroṣan, Alyssa Moxley
Curatoare invitată: Sandra Demetrescu (MNAC)

Organizatori: SwitchLab in parteneriat cu TempsZero si MNAC
Website: www.tempszero.com

Pe data de 5 septembrie, ora 20:00, SwitchLab va găzdui un performance live audio-vizual susținut de grupul de artiști TempsZero.

Proiect co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național (AFCN)

ORAR DE VIZITARE
29.08. - 29.09.2019| Etajul 4
Miercuri – Duminică, 12:00 – 20:00
Luni – Marți: închis.

Parteneri media: Cărturești, ElleRomania, Energiea, FEEDER.ro, Igloo media, Life.ro, Radio România Cultural, Revista ARTA, RFI Romania, Revista Zeppelin, Scena9, SUB25, Super, Supereroiprintrenoi, TANANANA, The Institute, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti Bucuresti.