The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„The Secret Stories of Danube River” I OANA IONEL I 9 - 23 noiembrie 2019 I Galeria Galateca

Articol / 15 Noi 2019 / The Institute
  • „The Secret Stories of Danube River” I OANA IONEL I 9 - 23 noiembrie 2019 I Galeria GalatecaThe Secret Stories of Danube River
  • „The Secret Stories of Danube River” I OANA IONEL I 9 - 23 noiembrie 2019 I Galeria GalatecaMorphic Fields
  • „The Secret Stories of Danube River” I OANA IONEL I 9 - 23 noiembrie 2019 I Galeria GalatecaRiver as Connector
  • „The Secret Stories of Danube River” I OANA IONEL I 9 - 23 noiembrie 2019 I Galeria GalatecaStories of Ada-Kaleh,
1/4
Galeria Galateca prezintă în perioada 9 - 23 noiembrie 2019, expoziția personală „The Secret Stories of Danube River” a artistei Oana Ionel, ultimul proiect dintr-o trilogie pe care artista a conturat-o în jurul simbolisticii celui mai relevant fluviu european. El sintetizează la nivel vizual o serie de aspecte conceptuale precum: granița ca invitație si nu ca limită, raportul dintre ziduri si punți, conexiunile culturale de-a lungul fluviului, diversitatea scenariilor epistemice existente in regiunea danubiană.

Vernisajul va avea loc pe 15 noiembrie 2019, ora 19:00, la Galeria Galateca.

Această permeabilitate culturală este ilustrată prin lucrări precum „Câmpuri morfice” sau „Granița ca invitație”. Prin seria de picturi intitulată „Ada Kaleh”- realizate în ceară și aur - se readuce în discuție Dunărea ca instrument si totodată receptacul al memoriei. (In anul 1970, insula Ada Kaleh a fost scufundată în mod intenționat sub apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier I).

Într-o realitate în care tendința de a construi ziduri pare mai puternică decât cea de a crea punți, apare chestionarea asupra modului optim în care o diversitate culturală poate coexista într-un spațiu comun. Un prim răspuns ar putea fi creionat în jurul noțiunilor de respect, empatie și toleranță. De-a lungul fluviului, granițele devin permeabile, se abstractizează, se metaforizează, zona danubiană devenind un spațiu comun în care se vorbesc peste 20 de limbi.

La nivel vizual, expoziția propune o experiență imersivă în ample spații abstracte ca simboluri ale vieții inconjurătoare vibrante, reconfigurând o posibilă hartă mnemonica a fluviului dar, mai ales, a poveștilor sale secrete…

Pornind de la muntii Pădurea Neagră si ajungând la Marea Neagră, parcurgând peste 10 țări, Dunărea poate fi considerată cel mai relevant fluviu European din punct de vedere cultural. Adesea identificată ca un simbol al diversității europene (dar mai ales al unității acesteia), Dunărea rămâne martorul tăcut, intruchipând totodată depozitarul istoriei asimilate a batrânului continent.

Oana Ionel este artistă și curatoare independentă. Este absolventă a Universității Naționale de Arte din București (secția Pictură). Are un Doctorat în Arte Vizuale obținut în 2018. În perioada 2009 -2010 a fost bursieră la „Ecole supérieure d'art” (Grenoble, Franța). Totodată este absolventă a Facultății de Psihologie (Universitatea București).