The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tinerii creativi se revoltă cu un scop comun la expoziția capsulă „e fără 10”

Articol / 13 Ian 2021 / The Institute
  • Tinerii creativi se revoltă cu un scop comun la expoziția capsulă „e fără 10”
1/1
Între 14 și 21 ianuarie are loc la MECENA.ART – Not your usual gallery expoziția capsulă „e fără 10”, dedicată concursului pentru tineri cu același nume care a avut loc în iunie – august 2020.

În plină pandemie, echipa MECENA.ART a simțit nevoia tot mai acută de apreciere a tinerilor cu vârste între 14 și 19 ani pentru care creativitatea reprezintă un mod de viață, lansând programul „e fără 10” cu scopul de a susține tinerii artiști în devenire.

„Concursul a pornit ca o revoltă la adresa lipsei de promovare a talentului în școli. Am vrut să dărâmăm mitul care spune că doar dacă ai 10 la școală poți să ai succes în viață. Așa s-a născut acest proiect și rezultatul a fost mult peste așteptări – am primit peste 50 de lucrări de la tineri din toată țara, iar potențialul artistic pe care l-am descoperit ne-a surprins și ne-a dat încredere în continuitatea cul-turală a țării, într-un moment în care se tăiau masiv bugete de la cultură”, declară Alin Popa, inițiatorul proiectului.

După trei luni de înscrieri și o lună de jurizare, în luna octombrie au fost aleși trei câștigători de către juriul format din Mariana Papară, artist plastic, Doru Trascău, solistul trupei The Mono Jacks, și Silvana Dulamă-Popa, curator. Proiectul a fost susținut de artistul Dan Perjovschi, care a dedicat 3 desene con-cursului.

Expoziția „e fără 10” adună o parte din lucrările participante la concurs într-o experiență imersivă în care publicul are ocazia să intre iar într-o sală de clasă, acolo unde, pe bănci, în loc de cărți de științe exacte și abecedare, vor găsi lucrări de artă semnate de tinerii artiști care își arată din plin po-tențialul.

Artiștii participanți la expoziție sunt: Briana Bercu, Atena Bercuci, Ana Maria Lupescu, Ioana Pătrașcu, Gabi Rusu, Matei Rădulescu, Andreea Colesniuc, Isabella Lăzăroiu, Adelina Ciobanu, Arnăutu Tana, Roberta Fărcaș, Iunia-Tereza Muntean. Expoziție curatoriată de Silvana Dulamă-Popa, director creativ Alin Popa.

„e fără 10” are loc la MECENA.ART – Not your usual gallery, pe strada 11 iunie, nr. 50, în perioada 14 – 21 ianuarie 2021. Intrarea este liberă, iar expoziția poată fi vizitată în fiecare zi între orele 14:00 și 21:00.