The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Un weekend de scurtmetraje Timishort

News / 14 Oct 2015 / INSTITUTE.RO
  • Un weekend de scurtmetraje Timishort
1/1
Festivalul Internațional de Film Timishort are loc între 15 și 18 octombrie la Cinema Timiș, AMBASADA și Sala 2 a Teatrului Național Timișoara. 
 
Gala de deschidere va avea loc joi, 15 octombrie, la Cinema Timiș, începând cu ora 19.00. Programul complet al festivalului este disponibil pe www.timishort.ro.
 
Peste 100 de scurtmetraje din România și din toata lumea vor concura pentru premiile Timishort. Competițiile reunesc regizori din peste 20 de țări care vor lua parte la proiecții și vor răspunde la întrebările publicului. Decernarea trofeelor va avea loc duminică de la ora 20:00, la Cinema Timiș, când vor fi proiectate încă o dată filmele câștigătoare din cadrul competiției naționale, internaționale și Videorama – secțiunea filmelor experimentale.
 
Cea de-a șaptea ediție a festivalului îl are ca invitat special pe regizorul Andrew Brand, a cărui activitate cinematografică va fi prezentată la Timishort. Scurtmetrajele lui cuprind o gamă largă de genuri, de la dramă, horror sau animație până la documentar experimental. După studiile de Arte Frumoase de la Nottingham Trent University, unde s-a specializat în instalații video, Andrew a continuat cu o carieră în realizarea de filme, presărată cu numeroase premii internaționale. Seria de scurtmetraje create de Andrew Brand poate fi urmărită duminică, 18 octombrie, de la ora 16:00, la Cinema Timiș.
 
Anul acesta, Timishort își propune să pornească o tradiție nouă prin debutul categoriei de scurtmetraje dedicate copiilor: TimiKids. Secțiunea va fi difuzată vineri, 16 octombrie, ora 12:00 la Cinema Timiș. Datorită parteneriatului cu Sfera Timișoarei, la proiecții vor putea fi prezenți copiii din centrele de protecție alături de școlarii de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau și de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva.
 
În fiecare an, Timishort focalizează atenția asupra celor mai recente realizări din anumite țări. Dacă anul trecut invitată a fost Islanda, anul acesta accentul cade pe Serbia și Muntenegru, cu o selecție de scurtmetraje de referință. De asemenea, scoala care vizitează aceasă ediție a festivalului este Studioul Național de Artă Contemporană Le Fresnoy din Franța.  Le Fresnoy  este un centru de studii post-universitare avansate în domeniul artistic, multimedia și audiovizual și care aduce la Timishort o colecție din cele mai bune scurtmetraje realizate în ultimii ani.