The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ileana Teodorescu // Dis/Comfort object

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Ileana Teodorescu // Dis/Comfort object
  • Ileana Teodorescu // Dis/Comfort object
  • Ileana Teodorescu // Dis/Comfort object
1/3
Ileana Teodorescu (n. 1993, Bucureşti, România) este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, secţia Grafică, din cadrul UNArte Bucureşti. În lucrări, abordează în principal teme cu caracter de analiză socială şi lucrează în tehnici mixte de grafică. Teodorescu locuieşte în prezent în Bucureşti.
 
DIS/COMFORT OBJECT
 
Artistul îşi propune descompunerea propriei personalităţi în calităţi, defecte, principii, credinţe etc., acestea putând fi reconstituite din inventarierea şi împărţirea în categorii a obiectelor pe care le posedă şi/sau le utilizează în mod frecvent; deseori, preferinţele materiale ale unui om spun mai multe despre acel om decât înclinaţiile sale intelectuale. 

Fiecare dintre obiectele prezente are o semnificaţie denotativă şi una conotativă; conotaţia unui obiect pe care artistul l-a ales reprezintă ce anume simbolizează acel obiect la nivel individual. 

Lucrările ce alcătuiesc ansamblul acestei licenţe fac trimitere la naturile moarte de tip Vanitas – mesajul este acela de a medita asupra naturii trecătoare şi iluzorii a vieţii umane. 
Pentru a pune în evidenţă obiectele de care autorul este legat şi a nu distrage atenţia de la ele, acesta a ales să le pună în valoare prin redarea lor pe un fond alb, formatul paginii fiind 29.7 cm x 29.7 cm, iar tehnica de execuţie tempera cu cărbune.