The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Macaz industrii creative

Articol / 06 Ian 2015 / Ioana Pîrvu
  • Macaz industrii creative
  • Macaz industrii creative
  • Macaz industrii creative
  • Macaz industrii creative
  • Macaz industrii creative
  • Macaz industrii creative
1/6
Planul a fost unul simplu: am vrut să demonstrăm, prin imagini, idei, cuvinte și amintiri, că există întâlniri miraculoase. Am plecat de la premisa că artiștii nu sunt tot timpul conectați la ce se întâmplă în domeniile conexe și am încercat să demonstrăm contrariul: mulți dintre ei au colaborat, cel puțin o dată, cu un creativ din afara sferei lor de lucru. Și că industriile creative lucrează împreună și atunci când o fac, o fac bine.

Macazul nostru se află tocmai la intersecția domeniilor creative. Un artist, fie el arhitect, designer sau creative director, e provocat să ne recomande un profesionist din alt domeniu, cineva alături de care a lucrat și despre care crede că merită să fie descoperit de lumea întreagă. I-am întrebat, pe rând, despre experienţe, dorinţe, și ambiţii, am ars etape ca să ajungem la răspunsuri wow și la declaraţii curajoase, am vorbit despre idoli, despre culori, despre planuri și plăceri și despre cum se poate transforma talentul într-un produs vandabil. Am aflat că sunt mânaţi de o nestăvilită poftă de a crea, că știu să-și împartă talentul cu graţie, că nu privesc arta prin clișee, că își clădesc personalităţile creative cu pasiune și răbdare și că acolo unde-s doi artiști, creativitatea crește

În primul video din această serie au schimbat macazul Adi Bulboacă (fotograf) & Adrian Damian (scenograf de teatru).

Macaz industrii creative #1