The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SoNoRo Interferențe program educativ pentru tinerii muzicieni

News / 20 Apr 2016 / Miruna Boțîrcă
  • SoNoRo Interferențe program educativ pentru tinerii muzicieni
1/1
Inițiat în 2007, SoNoRo Interferențe, programul educativ din cadrul platformei culturale SoNoRo, a pornit la drum cu scopul de a contribui la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizontului lor cultural, în context european.

De-a lungul celor zece ani, peste 250 de tineri au avut șansa de a studia alături de zeci de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite Universități de Muzică din Europa. 
 
Bursele SoNoRo Interferențe 2016 au fost oferite în cadrul preselecțiilor din luna februarie, de la Cluj-Napoca și București. Din aproximativ 65 de tineri înscriși au fost aleși 34 de bursieri. Lista completă a bursierilor este disponibilă pe interferente.sonoro.ro.
 
Tinerii selecționații au participat deja la un prim workshop, în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), urmând să mai participe la alte două, în România, la Port Cultural Cetate, și în Germania, la Traunstein. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, bursierii interpretează lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. 
 
În luna aprilie vor avea loc trei concerte SoNoRo Interferențe, la Portul Cultural Cetate, pe 23 și 27 aprilie, și la Sala „George Enescu” a Universității de Muzică din București, pe 28 aprilie. 

Alături de bursieri, vor urca pe scenă patru dintre maeștrii lor de anul acesta: pianista britanică Diana Ketler, profesoară la Academia Regală de Muzică din Londra și director artistic al Festivalurilor SoNoRo și Chiemgauer Musikfrühling, violonista de origine română Mihaela Martin, binecunoscută solistă de talie internațională, violistul român Răzvan Popovici, directorul Festivalurilor SoNoRo și Chiemgauer Musikfrühling, și violoncelistul suedez Frans Helmerson, profesor la Conservatoarele din Berlin si Madrid și fondatorul Cvartetului Michelangelo.