The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Seri de film @UrbanEye

News / 11 Iul 2016 / INSTITUTE.RO
  • Seri de film @UrbanEye
1/1
În cadrul ediției de anul acesta a Anualei de Arhitectură de la București, UrbanEye dă startul proiecțiilor de filme în Grădina Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46). Cele 3 filme El barri s'ha de defensar, 74m2 și Frei Otto: Spanning the future vor fi proiectate în zilele de 12, 13 și 14 iulie, de la ora 21:30. 

El barri s'ha de defensar
, regizat de Neus Ràfols și Cristina Mora, urmărește lupta locuitorilor unuia dintre cele mai pitorești cartiere ale Barcelonei împotriva dezvoltatorilor imobiliari și a invaziei de turiști. Într-un oraș vizitat anual de milioane de oameni, păstrarea farmecului local, dar și a unui ritm de viață liniștit a devenit scopul acestor spanioli.

Spunem NU marilor hoteluri, apartamentelor de vacanță și iahturilor scumpe – acesta e mesajul clar transmis de liderii locuitorilor din Barceloneta, fie că sunt bărbați și femei care locuiesc în cartier de 50 de ani, pescari sau activiști tineri din diferite mișcări sociale.

Filmul are subtitrare în limba engleză și va fi proiectat marți, 12 iulie. 

74m2 este regizat de Paola Castillo și Tiziana Panizza, spune povestea unui experiment social despre integrare și înțelegere care a avut loc în Valparaiso, Chile. Iselsa și Cathy, două prietene și lideri ai comunității, au lucrat împreună în acest proiect pentru integrarea într-un cartier care le respinge constant și le vede ca niște posibili delicvenți. 74m2 e o poveste despre lupta pentru o casă și pentru integrare. Care va fi deznodământul?

Filmul are subtitrare în limba engleză și va fi proiectat miercuri, 13 iulie.

Frei Otto: Spanning the future, regizat de Joshua V. Hassel, reconstruiește viața și munca unuia dintre cei mai importanți arhitecți ai secolului nostru, prin ochii și vorbele sale, dar și ale contemporanilor săi. Documentarul include unul dintre ultimele interviuri acordate de Zaha Hadid și Frei Otto înainte de dispariția lor și poartă privitorii într-o călătorie de-a lungul istoriei arhitecturii care inspiră lumea de mâine.

Filmul este vorbit în limba engleză și va fi proiectat joi, 14 iulie.

Documentarul de joi va fi precedat de o prezentare adresată publicului larg, nu doar arhitecților, ținută de Vlad Moraru. Frei Otto si suprafețele minimale explică relația dintre structurile de tensiune folosite de Frei Otto și modelele geometrice numite “suprafețe minimale”, care stau în spatele acestori structuri. 

Proiecțiile vor avea loc în zilele de 12, 13 și 14 iulie, de la ora 21:30.

Cele trei proiecții fac parte din Serile de Film UrbanEye, care au loc de-a lungul anului în București și în țară. Cea de-a patra ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în noiembrie, la București.
 
Despre UrbanEye
 
Proiectul UrbanEye a fost inițiat în 2014 ca platformă de discuție prin intermediul filmului, pe tema arhitecturii și a orașului, atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru publicul larg. Activitatea principală este organizarea primului festival de film din România care promovează discuția despre mediul construit și viața urbană. UrbanEye încurajează realizarea de filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană românească, printr-o secțiune specială în cadrul festivalului.
 
Festivalul de film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog. A treia ediție a festivalului este un Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil și  co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.

Photo source Facebook.