The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Universitatea ludică @Comuna Universitară

Articol / 02 Aug 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Universitatea ludică @Comuna Universitară
  • Universitatea ludică @Comuna Universitară
1/2
Pe data de 23 iulie a avut loc evenimentul Universitatea ludică, un eveniment care și-a propus să adune câți mai mulți oameni pentru a se bucura din nou de jocurile copilăriei, un spectacol de teatru, de ateliere de desenat, de arhitectură și urbanism pentru copii. Scopul evenimentului a fost redescoperirea curții interioare a Universității. 

Organizatorii au pregătit pentru mic și mare următoarele activități:

- un atelier de desenat în care au pus la dispoziție foi cu imagini din curtea Universității pe care a trebuit fiecare să le deseneze așa cum dorea;
- șotron, coardă, pistoale cu apă (pentru mici și mari);
- un alt atelier de desenat la liber și care desenele proprii erau de luat acasă sau de dăruit prietenilor; 
- un moment artistic surpriză.

În prezent se desfășoară și o petiție prin care se dorește ca spațiul din curtea Universității să fie pentru oameni și nu pentru mașini. Petiția o puteți semna aici.

”Comuna universitară - un spațiu al implicării”  este un proiect marca Miliția Spirituală care vizează reconversia parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12. În prezent locul este utilizat ca și parcare.
 
 
Despre Urbaniada
 
Urbaniada este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici. 
 
Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.
 
În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 
 
Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.